Terugkijken: kick-off Circulaire Jongeren Challenge met alle ins en outs

Terugblik

Op 30 juni 2020 vond de kick-off van de Circulaire Jongeren Challenge 2020 plaats. Het onderwerp van deze Challenge:

Kan de van Brienenoordbrug een 2e leven krijgen als nieuwe trainingslocatie voor BMX en skateboarden richting de Olympische Spelen ? Of zijn er nog andere mogelijkheden?

Wil je de kick-off terugkijken? Dat kan via deze playlist op Youtube

Sprekers

Barbara van Offenbeek-Kuipers
Barbara van Offenbeek-Kuipers
Rijkswaterstaat
Senior adviseur implementatie circulaire economie
John Vernooij
John Vernooij
Omrin
CEO
Nathalie van Dalen
Nathalie van Dalen
MML Nederland
Management consultant
Roy Stroeve
Roy Stroeve
Rijkswaterstaat
Projectmanager Van Brienenoordbrug
Samantha Wicht
Samantha Wicht
De Bouwcampus
Procescoach

Highlights

Tijdens de kick-off vertelde John Vernooij over circulair werken. John is CEO van het afvalverwerkingsbedrijf OMRIN, die in 2020 de prijs voor duurzaamste bedrijf van Nederland won. Samenwerking in de brede keten, het toepassen van andere technologie en samen met de jonge generatie een beweging in gang zetten: volgens John zijn dit belangrijke elementen om de transitie naar een circulaire economie mogelijk te kunnen maken.

Vanuit Rijkswaterstaat gaven Barbara van Offenbeek-Kuipers, senior adviseur implementatie circulaire economie, en Roy Stroeve, projectmanager Van Brienenoordbrug, een toelichting op de uitdagingen rondom hergebruik van de tweede boogbrug van de Van Brienenoordbrug. Hergebruik van zo’n grote brug is namelijk nieuw. Er moet met veel zaken rekening worden gehouden zoals transport over water en wegen, de staat van de brug, mogelijkheden van demontage en afmetingen. De grote uitdaging is: hoe kan de tweede boogbrug in 2027 hergebruikt worden? Zijn er mogelijkheden voor volledig hergebruik in eenzelfde of andere functie of van delen van de brug?

Introductie Jongeren Challenge , Youtube