Kijk de online kennissessie over de Proeftuin Bruggen terug

Experts: Daaf de Kok (BouwCirculair), Emile Hoogterp (Westenberg), Jeroen van Gaalen (gemeente Arnhem), Kees Vos (gemeente Nijmegen), Gerhard Nijenhuis (IPV Delft), Edwin Megen (studioSK).

Inhoud: de Proeftuin Bruggen richt zich op fiets- en voetgangersbruggen, gebouwd van materialen als beton, staal, hout en kunststof. Deze materialen hebben invloed op beeldkwaliteit, constructie, onderhoud, levensduur, footprint en kosten. Een groot deel van de bruggen moet de komende decennia worden hergebruikt, gerenoveerd of vervangen. De vraag is: hoe ontwerp en realiseer je een brug die zo circulair mogelijk is? Industrieel, Flexibel en Demontabel (IFD) bouwen geeft daar handvatten voor en daar wordt in de kennissessie meer over verteld. 

Om de circulaire keuzes te onderzoeken in de proeftuin Fiets- en Wandelbruggen doet BouwCirculair een oproep aan opdrachtgevers om nieuwbouwprojecten aan te melden voor de proeftuin (vijf tot tien projecten). Door de online kennissessies krijg je als opdrachtgever inzicht in de proeftuin en de oplossingen gepitched door marktpartijen.