Samen de veiligheid verbeteren bij wegwerkzaamheden

Introductie

Platform WOW en Bouwend Nederland organiseren een reeks regionale bijeenkomsten over veiligheid bij wegwerkzaamheden. Er blijken namelijk aanzienlijke verschillen te zijn in hoe wegbeheerders omgaan met veiligheid bij wegwerkzaamheden. Aannemers, verenigd in Bouwend Nederland, willen graag de veiligheidscultuur rondom verkeersmaatregelen verbeteren. Daarom hebben WOW en Bouwend Nederland de handen ineengeslagen om een platform te creëren waar we van elkaar kunnen leren en gezamenlijk werken aan een structurele verbetering. De bijeenkomsten zijn over drie locaties door het hele land verspreid om het voor iedereen toegankelijk te maken. Bekijk hieronder welke locatie jou het beste past en schrijf je in. 

Praktische handvatten

We willen niet alleen een inspirerende dag bieden, maar ook praktische handvatten om veranderingen te implementeren. Samen kunnen we er voor zorgen dat de veiligheid bij wegwerkzaamheden de hoogste prioriteit krijgt. Aan het einde van de bijeenkomsten zullen we gezamenlijk reflecteren op wat we hebben geleerd en welke concrete stappen we kunnen nemen om de veiligheidscultuur te versterken.

Gastspreker Rob van Maanen

Een hoogtepunt van de vier bijeenkomsten is de aanwezigheid van gastspreker Rob van Maanen van het CROW. Hij deelt met jullie welke uitdagingen hij heeft ondervonden met betrekking tot verkeersmaatregelen bij contracten en bestekken. Daarnaast willen we jullie betrekken bij interactieve discussies rondom stellingen en casussen. We geloven dat jullie expertise en inzichten zeer waardevol zijn.

Wat levert het je op?

Neem jij deel aan een van deze bijeenkomsten? Aan het einde van zo'n bijeenkomst maak jij bewustere keuzes. Met tot gevolg meer veiligheid voor de collega’s en weggebruikers op straat. We willen samen leren van elkaars ervaringen en keuzes maken die de veiligheid tijdens werkzaamheden op onze wegen verbeteren. Want veiligheid op straat begint met de keuzes die in het voortraject worden gemaakt.

Samenwerkingspartners