Circulaire waterrotonde papierindustrie Eerbeek

In Eerbeek en Loenen loopt een pilot om een circulair watersysteem aan te leggen voor de papier- en kartonindustrie.

Projectbeschrijving

In Eerbeek en Loenen loopt een pilot om een circulair watersysteem aan te leggen voor de papier- en kartonindustrie in Eerbeek en Loenen. Hierdoor zal grondwateronttrekking in de toekomst niet meer nodig zal zijn.

De pilot is in juli 2023 van start gegaan op het terrein van Industriewater Eerbeek. Er is een volledig ingerichte testomgeving gerealiseerd, waarin een waterrotonde is aangelegd. De pilot draaide tot eind 2023 en diverse innovatieve technologie├źn voor waterzuivering werden wetenschappelijk getest. Begin 2024 is de te implementeren technologie gekozen op basis van de testresultaten.

Het doel is om jaarlijks 3,6 miljoen m3 grondwater te gaan besparen, dit staat gelijk aan het verbruik van 22.000 huishoudens.

Uitleg pilot

Projectdetails

Regio: Eerbeek en Loenen (Gelderland)

Samenwerkingspartners: Neenah Coldenhove, Stora Enso De Hoop, Folding Boxboard Eerbeek, Smart Packaging Solutions, provincie Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe, Vereniging Nederlandse Papierfabrieken, gemeente Brummen

Relevant voor: waterschappen, gemeenten en provincies

Contactpersoon

Patrick Blom

Waterschap Vallei en Veluwe

Opgavemanager Duurzaam vernieuwen

Bekijk meer inspiratieprojecten