Boeren voor Biobased Bouwen

Het project Boeren voor Biobased Bouwen werkt in de volle breedte aan het opzetten van een ketensamenwerking voor biobased bouwmaterialen.

Projectbeschrijving

Het project Boeren voor Biobased Bouwen werkt in de volle breedte aan het opzetten van een ketensamenwerking voor biobased bouwmaterialen. Het gaat om het verbouwen van teeltgewassen, het verwerken van deze gewassen tot biobased bouwmaterialen en de toepassing van deze producten in de regio Stedendriehoek.

Door de keten van boer naar bouw te sluiten, kunnen landbouwgebieden op een duurzame wijze bouwproducten leveren. Hiermee wordt de uitstoot van stikstof verminderd. Daarnaast draagt het verbouwen van vezelgewassen significant bij aan de water- en bodemkwaliteit, door een reductie van de uitspoeling van nitraat en gewasbestrijdingsmiddelen. Vezelgewassen zijn rendabel voor boeren en bouwers, en zijn ook interessant voor natuur- en waterbeheerders.

Projectdetails

Regio: Stedendriehoek (Gelderland en Overijssel)

Samenwerkingspartners: gemeente Deventer, gemeente Brummen, gemeente Epe, Waterschap Vallei en Veluwe, gemeente Apeldoorn, Coƶperatie VersnellingNL, Building Balance, Hofmeijer, Regio Stedendriehoek, Rabobank, gemeente Voorst, gemeente Zutphen, provincie Overijssel, gemeente Heerde

Relevant voor: waterschappen, gemeenten en provincies

Contactpersoon

Carmen Oude Wesselink

VersnellingNL

Projectleider

Bekijk meer inspiratieprojecten