Circulaire rioolwaterzuivering in Terwolde

Waterschap Vallei en Veluwe renoveert een rioolwaterzuivering op circulaire wijze.

Projectbeschrijving

De rioolwaterzuiveringsinstallatie Terwolde zuivert het rioolwater van voornamelijk de gemeente Voorst en delen van Apeldoorn en Deventer. Deze installatie is in 1977 gebouwd en in 1988 voor het laatst grootschalig gerenoveerd. Het is dus tijd voor een renovatie, om ervoor te gaan zorgen dat het rioolwater op langere termijn goed gezuiverd kan blijven worden.

De renovatie is op circulaire wijze aangepakt. Er wordt gekeken naar hergebruik van bestaande installaties, onderdelen en materialen. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van het modulaire Verdygo concept. Verdygo® is een innovatief, modulair ontwerp- en bouwconcept voor rioolwaterzuiveringen.

De bouw is in 2022 gestart. Tijdens de bouw van de nieuwe installaties blijft de oude installatie in bedrijf, zodat de rioolwaterzuivering voor de inwoners en bedrijven in stand blijft. Als een onderdeel gereed is, wordt er omgeschakeld van oud naar nieuw.  De verwachting is dat de renovatie medio 2024 is afgerond.

Projectdetails

Regio: Deventer

Samenwerkingspartners: gemeente Voorst, waterschap Vallei en Veluwe, ADS Groep, Moekotte, Witteveen+Bos, Pannekoek GWW B.V.

Relevant voor: gemeenten, waterschappen, rijkswaterstaat, provincies

Uitleg Verdygo Bouwconcept

Contactpersoon

Maaike van Scheppingen

Waterschap Vallei en Veluwe

Omgevingsmanager

Bekijk meer inspiratieprojecten