Vervangen gele stenen binnenstad Groningen

In het centrum van Groningen is ongeveer 70.000 vierkante meter aan stenen op een emissievrije wijze vervangen.

Projectbeschrijving

Tussen 2018 en 2023 is er in de binnenstad van Groningen ongeveer 95.000 vierkante meter aan gele stenen vervangen. Bij de aanbesteding van het eerste deel (circa 65.000 m2) lag de nadruk op het gebruik van emissiearme en emissievrije machines, middels een EMVI. De winnende aannemer had grote ambities op dit gebied, waardoor in de loop der jaren veel ervaring is opgedaan met het werken met emissievrije machines. Lessen die zijn geleerd hebben onder andere te maken met de aspecten die essentieel zijn voor de opdrachtgever om zelf te organiseren en wat er aan de marktpartijen kan worden overgelaten. 

 

 

Projectdetails

Regio: Groningen

Samenwerkingspartners: Gemeente Groningen en Firma Avitec uit Nieuw-Buinen

Relevant voor: alle aanbestedende overheden die interesse hebben in emissieloos bouwen

Contactpersoon

Gert Dussel
Gert Dussel
Gemeente Groningen

Bekijk meer inspiratieprojecten