Dorien ten Have, blik op 2020

2020: het jaar van de veerkracht

2020 zou ik het jaar van de veerkracht noemen. Toen we ook als Platform WOW onze activiteiten ineens allemaal online moesten organiseren, zette iedereen zijn schouders eronder. Zowel het netwerk als het WOW-team. Met mooie resultaten! In plaats van minder zijn we juist meer gaan doen. En we bereiken veel meer professionals. Een aangename en verrassende uitkomst!

Een andere mooie ontwikkeling is dat we meer optrekken met collega-netwerkorganisaties. Waar bij de oprichting in 2007 de netwerkplatforms schaars waren, zijn er inmiddels veel bijgekomen, vaak met ieder een eigen expertisegebied binnen grond-, weg- en waterbouw. Daar weten we ons goed tot te verhouden. Waar we overlappen versterken we elkaar, waar gaten vallen springen wij in. We zijn niet bang voor concurrentie, maar geloven in de kracht van samenwerking.

Kennis omzetten in organisatie-overstijgende samenwerking

We willen deze resultaten vasthouden in 2021. Aandachtspunt is de impact van onze activiteiten. We hebben in 2020 veel kennis gedeeld, maar die kennis omzetten in organisatie-overstijgende samenwerking blijkt uitdagend zo op afstand. Wat tijdens een live  netwerkborrel vanzelfsprekend was, is dat digitaal niet altijd.

Daarnaast gaan we dit jaar verder met het vergroten van onze herkenbaarheid, zodat nog meer water- en wegbeheercollega’s het platform inzetten waar het voor is. Die boodschap is namelijk best simpel: wij zorgen dat jouw verhaal een organisatieoverstijgend podium krijgt. Want jouw opgave, is ook die van de ander! 

Benieuwd naar waar we in 2020 allemaal op hebben ingezet? Lees dan dit jaarverslag.

Tot snel, in het echt of online!

Dorien ten Have
Dorien ten Have
Platform WOW
Programmamanager