Rijn aanzicht

Water in de circulaire economie - Industrie als belangrijke ketenpartner

Datum 24 september 2020
Tijd 16.00 - 17.00 uur
Kosten Geen
Locatie Online, achter je pc
DoelgroepWatersector

Op donderdag 24 september organiseren we het vijfde webinar in de reeks Water in de circulaire economie. We gaan het hebben over de industrie als belangrijke ketenpartner.

Wat beweegt de industrie om circulair te worden?

We verkennen we de belangrijke rol van de industrie als belangrijke ketenpartner om meer circulariteit in de watersector te brengen. Immers, als we succesvol willen zijn bij het circulair(der) inrichten van de waterketens en de hierbij vrijkomende reststromen, zullen we moeten samenwerken met andere economische sectoren. In deze sessie gaan we nader in op de industrie als belangrijke en in veel gevallen essentiële partner om deze ketens tot stand te krijgen. We gaan kijken wat hen beweegt om circulair te worden en in het bijzonder waar en hoe we elkaar vinden in het bewerkstelligen van deze ketens.

Wie komen er aan het woord?

Olaf van der Kolk van AquaMinerals zal laten zien dat er een ‘circulair momentum’ is wat ons zal helpen om ketens met de industrie tot stand te brengen. Hij zal ook ingaan waar precies de raakvlakken liggen en dat het aspect milieu impact focus kan geven. Daarnaast zal hij zijn visie geven op hoe de watersector de connectie kan vinden met de industrie.

Johan Raap van Royal Cosun zal nader ingaan op het (industrieel) gebruik van water. De droogte van de afgelopen jaren heeft veel meer focus gegevens op dit onderwerp, maar hoe zie de industrie dit, hoe vinden we elkaar en welke belemmeringen zijn er.

Leon van Hooff zal vertellen hoe Ecostyle circulariteit heeft ingericht binnen het concern. Als ervaringsdeskundige, namelijk al jarenlang afnemer van reststromen uit de watersector, zal hij zijn visie geven op de watersector en de rol die ze speelt en kan spelen in samenwerking met de industrie.

Inschrijven

Inschrijfformulier webinars Water in de circulaire economie

Water in de circulaire economie

Dit webinar vindt plaats in de webinar reeks Water in de circulaire economie, die we samen met Koninklijk Nederlands Waternetwerk, Aqua Minerals, Energie en Grondstoffen Fabriek, KWR en STOWA organiseren. Je kunt je inschrijven voor een los webinar, of de hele serie volgen.

Verslag