Online Masterclass Eindhovense gunningsmethodiek Schoon- en Emissieloos Bouwen

"Niet de stok, maar de wortel gaat het verschil maken."

Pilot Generaal Pattonlaan in Eindhoven met 100% emissieloos materieel, vervangen accupakket rupskraan

Inhoud masterclass

Wil je als gemeente concrete stappen zetten richting schoner en emissieloos bouwen? Dat roept waarschijnlijk vragen op. Is de markt er wel klaar voor? Hoe verwerk ik dit in mijn aanbesteding?Hoe monitor ik of het daadwerkelijk gebeurt?

Gelukkig hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. De gemeente Eindhoven heeft een gunningsmethodiek ontwikkeld die je helpt de markt te versnellen richting 100% schoon en emissieloos bouwen.

Bas Drijvers (strategisch inkoopadviseur) en Vieve Smulders (adviseur maatschappelijk verantwoord inkopen) hebben verschillende masterclasses gegeven over deze methode aan gemeenten in de regio. Lees hier een interview met Vieve voor meer achtergrond.

Online, zodat iedereen ermee aan de slag kan

Deze masterclasses werden met veel enthousiasme ontvangen door zowel kleine als grotere gemeenten. Daarom organiseren we nu een online versie, zodat alle gemeenten op een laagdrempelige manier aan de slag kunnen met de methode.

De missie van gemeente Eindhoven is om zoveel mogelijk opdrachtgevers de gunningsmethodiek Zero-Emissie materieel toe te laten passen in hun aanbestedingen, zowel Europees als ook meervoudig onderhands en daarmee de markt samen in beweging te brengen zodat er een continuïteit ontstaat en opdrachtnemers ook in staat worden gesteld om te investeren in duurzaam materieel.

In deze online masterclass ontdek je in 3 stappen hoe jij aan de slag kunt met de methodiek.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
27 november 2024
Tijd
10 - 12 uur
Kosten
geen
Doelgroep
Inkopers, projectleiders en leidinggevende in de openbare ruimte bij overheden van gemeenten, provincies en waterschappen. Projectleiders, duurzaamheidsadviseurs en leidinggevende bij bouwbedrijven en gerelateerde bedrijven. Duurzaamheidsadviseurs van ingenieursbureaus.