Webinar Verkeersborden en Bewegwijzering: in twee stappen 80% milieuwinst

Introductie

Heb jij te maken met verkeersborden en of bewegwijzering? En wil je weten op welke manier circulariteit een rol kan spelen? Neem dan deel aan dit webinar. Je krijgt in een uur uitgelegd hoe collega wegbeheerders al in twee stappen 80% milieuwinst haalden. 

De sprekers:

  • Evert Swart van de Buyer van de Group Verkeersborden en Bewegwijzering, samen met Chris Stouten van de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) over de vernieuwde marktvisie en de wijze waarop de NBd de marktvisie gebruikt om zo'n 80% van de blauwe bewegwijzering gerenoveerd uit te voeren.

  • Remco van Ahee, inkoopadviseur bij de gemeente Wageningen, deelt zijn ervaringen met de gerenoveerde RVV-borden. Deze verkeersborden, die zo een tweede derde of zelfs vierde leven krijgen, bieden veel milieuwinst t.o.v. conventionele borden tegen dezelfde kwaliteit. 

Praktijk, praktijk, praktijk!

Als er één onderdeel binnen de GWW-sector eenvoudig en betrouwbaar circulair uitgevoerd kan worden, dan zijn dat wel verkeersborden en bewegwijzeringen. In Nederland zijn er maar liefst zes miljoen van! Tijdens het webinar:

  • kom je te weten hoe de Nederlandse Bewegwijzeringsdienst ervoor zorgt dat straks 80% van de blauwe bewegwijzering hergebruikt is;
  • hoor je hoe jij met je collega wegbeheerders de circulaire transitie van verkeersborden een flinke duw in de rug kan geven;
  • vertellen collega wegbeheerders hoe zij dat hebben gedaan.

Ook horen we natuurlijk graag jouw ervaringen en vragen in de Q&A ronde.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
11 oktober 2024
Tijd
09.00 - 10.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Wegbeheerders en aannemers
Contactpersoon WOW
Rudy van Beurden
Presentator

Sprekers

Evert Swart

Evert Swart

Buyer Group Verkeersborden en Bewegwijzering

Adviseur Duurzaam Opdrachtgeverschap

Remco van Ahee

Remco van Ahee

Gemeente Wageningen

Inkoopadviseur contracten Circulair fysieke Ruimte en Gebouwen

Samenwerkingspartners