Over deze lezing
Iedereen wil een succesvol project of programma uitvoeren en het liefst zo duurzaam en innovatief mogelijk. We focussen ons op nieuwe oplossingen in techniek, contractvormen en andere processen om handen en voeten te geven aan de uitdagingen waar we als sector voor staan. Alleen is techniek niet genoeg.
Techniek kan pas een oplossing zijn, als het goed wordt uitgevoerd door de mensen op de werkvloer. Maar door de vergrijzing, arbeidsmarktkrapte en een lage instroom komt dit in de knel. Wat kunnen we als organisatie, als team of individu doen om de uitdaging van morgen aan te gaan, los van de techniek? Ieder mens in onze maatschappij kan in theorie helpen om de benodigde beweging op gang te brengen, maar waar begin je en welke stap is voor jouw organisatie het meest logisch?
In deze lunchlezing ontdekken we de balans tussen techniek en innovatie in organisatie, menselijk gedrag- en houding en samenwerken, en jouw rol in deze verandering.
Sprekers en hun rol
- Susan van Hees, clustermanager bij BAM Infra, deelt haar ervaring in het organiseren van verandering en vernieuwing binnen de sector. Die begint bij jezelf, je eigen team(s), organisatie en ‘als vanzelf’ groter wordt dan dat. Susan is met haar teams dagelijks bezig met onder andere verduurzaming en innovatie binnen BAM en het ontwikkelen van samenwerken als een organisatiecompetentie.
- Samantha Wicht, eigenaar Sams Advies, is expert in complexe samenwerkingen in de bouw en infra. Op een pragmatische en prikkelende manier laat ze zien hoe we door meer aandacht voor gedrag, houding en communicatie kunnen bijdragen aan succesvol samenwerken binnen en buiten jouw organisatie.
- Hanneke van der Heijden, strategisch adviseur circulaire economie bij Gemeente Rotterdam.
Voor wie is deze lezing?
Professionals in de techniek, innovatie, duurzaamheid, en transitie, die willen leren hoe ze technologische innovaties kunnen omzetten in breed gedragen en impactvolle veranderingen.
Wat hopen we te bereiken met deze lezing?
- De deelnemers verlaten de lezing met een dieper inzicht in hoe technologische en sociale innovaties hand in hand moeten gaan om echte systeemverandering te bewerkstelligen.
- De deelnemers krijgen concrete handvatten en praktijkvoorbeelden mee die hen helpen in hun eigen werkgebied om zowel de technische als de menselijke aspecten te integreren voor succes.