Infra Lunchlezing Handreiking Veiligheid beweegbare bruggen

Introductie

Beweegbare bruggen veilig en goed onderhouden, ook op langere termijn. Dat is een uitdaging waar beheerders van bruggen, contractmanagers, inkopers en projectleiders dagelijks mee te maken hebben. Om hiermee om te gaan is de handreiking 'Veiligheid beweegbare bruggen' door CROW opgesteld. 

De handreiking kan gebruikt worden als gids om zo binnen het wettelijk kader de staat van onderhoud én de integrale veiligheid van beweegbare bruggen te waarborgen. 

De technische en wettelijke eisen uit het Warenwetbesluit machines van 1995 zijn nog steeds van kracht. Hoe gaan we daar anno 2024 mee om? De handreiking geeft daar antwoorden op. Op woensdag 4 september organiseren we een Infra Lunchlezing waar in een uur toelichting wordt gegeven op de handreiking.

Wat komt er aan bod tijdens de lezing?

  • Waarom deze nieuwe handreiking? Korte toelichting waarom deze nieuwe handreiking nodig is.

  • Inzicht in de nieuwste handreiking: leer hoe je de staat van onderhoud van beweegbare bruggen kunt optimaliseren en tegelijkertijd de veiligheid kunt waarborgen.

  • Praktische tips en best practices: ontvang waardevolle tips voor het beheren en renoveren van beweegbare bruggen die steeds ouder worden.

De sprekers

  • Roy Voorend, projectmanager Aanbesteden, Contracteren & Bouwprocesmanagement bij CROW. Roy was betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe handreiking.

  • Frank van de Vosse, technisch adviseur (elektrotechniek, industriële automatisering en machineveiligheid) bij Provincie Noord-Holland.

  • Ronald Zandbergen, hoofd ingenieursbureau Gemeente Rotterdam 

Voor wie is deze lezing bedoeld?

Deze lezing is onmisbaar voor beheerders van bruggen, contractmanagers, inkopers en projectleiders die werkzaam zijn bij provincies, gemeenten en andere organisaties die verantwoordelijk zijn voor, of betrokken bij de veiligheid en het onderhoud van beweegbare bruggen.

Praktische informatie

Locatie
Online via Teams
Evenementdatum
4 september 2024
Tijd
12.30 - 13.30 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Beheerders die te maken hebben met de veiligheid en het onderhoud van beweegbare bruggen.
Contactpersoon WOW
Pjotr Mak
Projectleider Assetmanagement en V&R

Sprekers

Frank van de Vosse

Frank van de Vosse

Provincie Noord-Holland

Technisch Adviseur

Roy Voorend

CROW

Projectmanager Aanbesteden, Contracteren & Bouwprocesmanagement

Ronald Zandbergen

Gemeente Rotterdam

Hoofd ingenieursbureau

Samenwerkingspartners