Inhoud excursie
Deze bijeenkomst is vol. Mail naar info@platformwow.nl om je op de wachtlijst te laten zetten.
Op donderdag 19 september gaan we op excursie naar de duurzame oeververvanging in Den Helder. Bijzonder is dat hier damwanden uit het Twentekanaal worden hergebruikt in combinatie met de aanleg van een natuurvriendelijke oever. Een groot deel van het werk wordt met elektrisch bouwmaterieel uitgevoerd, zoals een werkschip met bouwkraan. Deze ga je tijdens de excursie ook in werking zien.
Deze bijeenkomst is een vervolg op het 'Waterwebinar Hergebruik stalen damwanden in oevers' van afgelopen 5 juli (kijk het webinar van 5 juli hier terug). Nu ligt de nadruk op de praktijk bekijken en elkaar ontmoeten.
Wat ga je leren en zien?
Zowel de provincie Noord-Holland als de bouwcombinatie Beens & Hakkers vertellen deze ochtend over het hergebruik van stalen damwanden in dit project. Na een veiligheidsinstructie krijgen we een rondleiding over het werkterrein en zien we de werkzaamheden van dichtbij. We bekijken het depot met de voorbewerkte damwanden, waarop ankers aangebracht zullen worden. En we bekijken de oevers in aanleg. Daarna verzamelen we ons om mee te denken met een vraag vanuit het project. We sluiten de ochtend af met een gezamenlijke lunch.
Over het project
De provincie vervangt op meerdere plekken de beschoeiing langs het Noordhollandsch Kanaal in Den Helder. Beschoeiing beschermt de oevers tegen afbrokkelen en wegspoelen. Ook worden kansen voor natuur, biodiversiteit en recreatie meegenomen in de plannen. Het project wordt uitgevoerd binnen maakt onderdeel uit van een samenwerkingsovereenkomst met de aannemerscombinatie Beens-Hakkers voor duurzame oeververvanging in de hele provincie Noord-Holland.
Ben je benieuwd naar wat er voor nodig is om damwanden opnieuw te gebruiken? En wil je van dichtbij bekijken hoe duurzame oevers worden aangelegd? Ga dan mee op excursie en bekijk het project precies op het moment dat de damwanden nog boven de waterlijn staan.
Praktische informatie
Programma
09.30 inloop en ontvangst met koffie/thee
10.00 welkomstwoord en projectpresentatie
10.30 veiligheidsinstructie en rondleiding over het werk
12.00 meedenken met een vraag vanuit het project
12.15 lunch
13.00 einde programma