Zomerschool Verlenging rijksweg A16 Rotterdam (wachtlijst)

Ga met ons mee naar de A16 expo.

Introductie

Op donderdag 8 augustus zijn we te gast bij de A16, de nieuwe verbinding tussen de A16 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. De 11 km lange rijksweg van Rijkswaterstaat verbetert de bereikbaarheid en leefbaarheid in het noordoostelijk deel van Rotterdam, in Lansingerland en in de omliggende regio.

Let op: deze zomerschool is inmiddels vol. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. 

Met grondwallen, een half verdiepte tunnel door het Lage Bergse Bos, geluidschermen en geluiddempend asfalt wordt de energieneutrale A16 Rotterdam een goed ingepaste rijksweg. De A16 Rotterdam wordt aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.

De bouw van de A16 Rotterdam is al vrij ver gevorderd. We bekijken op de fiets de werkzaamheden zoals het aanleggen van de wegen en de voltooiing van bouwwerken zoals viaducten. 

Praktisch: er is volop gratis parkeergelegenheid. Helaas is deze locatie minder goed per ov bereikbaar (20 minuten met de ov-fiets vanaf treinstation Rotterdam CS). Voor de fietstocht door het projectgebied is voor iedere deelnemer een leenfiets beschikbaar.  

Praktische informatie

Locatie
De Expo A16 Rotterdam is te vinden aan de rand van het Lage Bergse Bos aan de Rottebandreef, bij de kruising met de Branddreef (Eekhoornplaats, 2661 GR Bergschenhoek).
Evenementdatum
8 augustus 2024
Tijd
13.30 - 16.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Medewerkers van (vaar)weg- en waterbeherende overheden
Contactpersoon WOW
Paulien Roovers
Programmasecretaris

Programma

  • 13.30 uur Ontvangst met koffie en thee in het informatiecentrum Expo A16 Rotterdam
  • 14.00 uur Projectpresentatie
  • 14.30 uur Fietstocht langs het werk

Hierna kun je op eigen gelegenheid nog door het informatiecentrum wandelen.