Zomerschool De airside van luchthaven Schiphol (wachtlijst)

Ga met ons mee langs de infraprojecten op Schiphol.
Een vliegtuig landt op de landingsbaan naast de rijksweg.

Introductie

Op woensdag 21 augustus organiseren we een zomerschool bij Schiphol. Na de ontvangst en een presentatie over de infraprojecten bij Schiphol, toeren we met de bus over het beveiligde vertrek- en landigingsgebied, ook wel 'airside' genoemd. 

Let op: deze zomerschool is vol. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. 

We rijden via de randweg langs vliegtuigopstelplaatsen, zien operationele processen (zoals bevoorrading) en bekijken lopende onderhoudsprojecten. Zo is Schiphol bezig met verduurzaming en klimaatadaptatie. Om in te spelen op piekbuien worden waterafvoeren verzwaard en vergroot. En om emissies te verlagen wordt ingezet op elektrificatie met nieuwe laadinfrastructuur. 

We bekijken ook de nieuwbouw en renovatie van de pieren, die je normaal gezien alleen vluchtig kunt bekijken vanuit het vliegtuig. Voor deze zomerschool hebben we een speciale ontheffing gekregen om tijdens het hoogseizoen over het areaal van Schiphol te rijden. 

Tijdens de bustour is het vanuit veiligheidsoogpunt helaas niet mogelijk om in- en uit te stappen. Omdat we een beveiligd deel van Schiphol bezoeken, krijg je vooraf informatie over eventuele screening of legitimatiecontrole.

Let op: de zomerscholen zijn uitsluitend voor medewerkers van (vaar)weg- en waterbeherende overheden.

Praktische informatie

Locatie
Schiphol (binnenkort delen we informatie over de ontmoetingsplek)
Evenementdatum
21 augustus 2024
Tijd
08.00 - 11.30 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Medewerkers van (vaar)weg- en waterbeherende overheden
Contactpersoon WOW
Paulien Roovers
Programmasecretaris

Programma

  • 08.00 Ontvangst
  • 08.30 uur Presentatie airside Schiphol
  • 09.00 uur Inchecken in de bus en tour langs de pieren en de start- en landingsbanen
  • 11.30 uur Einde programma