Zomerschool Waterinnovaties Blijdorp

Ga met ons mee naar de innovatieve proeftuinen in Diergaarde Blijdorp.

Introductie

Ook dit jaar organiseren we een reeks zomerscholen. We trappen af op vrijdag 5 juli met een bezoek aan de innovatieve proeftuinen van Diergaarde Blijdorp. Na de ontvangst en een presentatie wandelen we door het park langs innovatieve water- en klimaatoplossingen. 

Let op: de zomerscholen zijn uitsluitend voor medewerkers van (vaar)weg- en waterbeherende overheden.

Veelbelovende waterinnovaties

De Rotterdamse dierentuin heeft met 28 hectare het formaat van een kleine wijk. Vooral het watersysteem maakt Diergaarde Blijdorp razend interessant voor samenwerkende partijen zoals de TUDelft, het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente Rotterdam. Er wordt hier gecontroleerd getest worden met veelbelovende waterinnovaties. Het doel: steden die in de toekomst leefbaar blijven. Zo is er een klimaatadaptief voorplein aangelegd, wordt er geëxperimenteerd met groene gevels en onderzocht of er energie uit vervuild oppervlaktewater gehaald kan worden.

Leren over de samenwerking tussen publieke en private partijen

We zijn te gast bij onder andere Lindsey Schwidder, Project Manager Water Innovaties en de aanjager van de samenwerking tussen het valorisatieprogramma VPdelta en Diergaarde Blijdorp. Kom naar Blijdorp en leer meer over de samenwerking tussen publieke en private partijen, die de handen ineen slaan voor vernieuwende water- en klimaat oplossingen. De innovatieproeftuin won zelfs de Platform WOW publieksprijs. 

Als deelnemer krijg je een toegangskaart en een uitrijdkaart. Na afloop ben je vrij om de diergaarde verder te ontdekken. 

Nog meer zomerscholen op komst

De zomerscholen zijn alleen toegankelijk voor medewerkers van de overheid. Kijk in het inschrijfformulier waar je je voor kunt inschrijven. Wees er snel bij, want vol=vol! We zijn ook nog in gesprek over een aantal andere zomerscholen. Houd onze website en berichten in de gaten voor de locaties en data.

Praktische informatie

Locatie
Diergaarde Blijdorp, Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam
Evenementdatum
5 juli 2024
Tijd
10.00 - 12.30 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Medewerkers van (vaar)weg- en waterbeherende overheden
Contactpersoon WOW
Paulien Roovers
Programmasecretaris

Programma

  • 10.00 uur Ontvangst met koffie thee
  • 10.30 uur Presentatie
  • 11.00 uur Rondleiding langs de proeftuinen
  • 12.30 uur Einde programma

Spreker

Lindsey Schwidder

Delft University of Technology

Project Manager Water - Innovation & Impact Centre

Lindsey Schwidder
Circulair
Zomerschool Circulaire RWZI in Terwolde
Vervanging en renovatie
Zomerschool Kademuren Breda
Asfalt
Zomerschool Verlenging rijksweg A16 Rotterdam
Innovatie
Zomerschool Drones in de infrasector