Infra Lunchlezing: duurzaam en circulair beton

Introductie

Op woensdag 3 april organiseren we een Infra Lunchlezing over duurzaam en circulair beton. Sinds begin dit jaar leggen we met regelmaat de focus op materialen (asfalt, hout) en hoe het gebruik van materialen kan bijdragen aan het verduurzamen van de infra-sector. In maart en april staat beton centraal. Op donderdag 28 maart kun je deelnemen aan de Infra Dialoog en op woensdag 3 april aan de Infra Lunchlezing.

Tijdens deze lunchlezing zijn er drie betrokkenen uit het netwerk die vanuit hun eigen organisatie en expertise ingaan op circulariteit en duurzaamheid in relatie tot beton:

  • Peter Rasker, directeur TNO en voorzitter Beton innovatieloket, over de rol van het loket bij het meer duurzaam innoveren bij de toepassing van beton.

  • Kurt Meijer, senior projectleider Waterschap Noorderzijlvest, over hoe de inkoopstrategie circulaire bruggen en viaducten helpt om de duurzaamheidsdoelen van het waterschap te realiseren.

  • Felix Leenders, constructeur en betonexpert bij Van Hattum en Blankevoort over de toepassing van geopolymeerbeton met praktijkvoorbeelden bij de Galgenveldbrug in Amsterdam en de vispassage bij IJmuiden

Praktische informatie

Locatie
Online, Teams
Evenementdatum
3 april 2024
Tijd
12.30 - 13.30 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Infraprofessionals
Contactpersoon WOW
Pjotr Mak
Pjotr Mak
Projectleider Assetmanagement en V&R

Sprekers

Peter Rasker
Peter Rasker
TNO
Director of Market
Felix Leenders
Felix Leenders
Van Hattum en Blankevoort
Constructeur en betonexpert

Samenwerkingspartners