Inhoud college
Onder de paraplu van de samenwerkingsagenda RWS/DGMo werken Rijkswaterstaat en Directoraat-generaal Mobiliteit (DGMo) samen uit wat het volwassen worden van Smart Mobility kan gaan betekenen voor de relatie tussen Smart Mobility en het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).
Het volwassen worden van Smart Mobility brengt kansen en ook uitdagingen met zich mee. Smart Mobility ontstijgt de fase van projectmatige aanpak. Een verschuiving naar de 'lijn' is wenselijk en noodzakelijk. Hieruit is een werkagenda opgesteld bestaande uit 4 prioritaire activiteiten.
- Schaalniveau van besluitvorming en implementatie van Smart Mobility toepassingen
- Inzichten in effecten Smart Mobility
- Smart Mobility inbedden in de modellen
- Aanpassing van bestaande werkprocessen
Aafke den Hollander en Michiel Beck van het Ministerie I&W nemen ons mee in wat deze ontwikkelingen betekenen voor de sector en voor elke professional die hierbinnen werkzaam is, aan de hand van de volgende vragen:
- Welke mismatches zijn zichtbaar tussen Smart en MIRT?
- Wat betekent dit voor het reguliere werk?
- Korte toelichting op alle 4 de prio activiteiten van de werkagenda
- Inzoomen op inzichtelijk maken van effecten van Smart Mobility
- Smart Mobility Monitor
- Kennisbank
- Causale relatiediagrammen
Dit college is onderdeel van het opleidingsprogramma ‘Aan het werk met slimme en groene mobiliteit, waarin ervaren professionals, die nu niet werkzaam zijn binnen het werkveld van smart mobility, hiervoor worden opgeleid.
Sprekers
Michiel Beck
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Programmamanager Smart Mobility
Michiel Beck