Regionale bijeenkomst over veiligheid bij wegwerkzaamheden - Rosmalen

Introductie

Platform WOW en Bouwend Nederland organiseren een reeks regionale bijeenkomsten over veiligheid bij wegwerkzaamheden. Er blijken namelijk aanzienlijke verschillen te zijn in hoe wegbeheerders omgaan met veiligheid bij wegwerkzaamheden. Aannemers, verenigd in Bouwend Nederland, willen graag de veiligheidscultuur rondom verkeersmaatregelen verbeteren. Daarom hebben WOW en Bouwend Nederland de handen ineengeslagen om een platform te creëren waar we van elkaar kunnen leren en gezamenlijk werken aan een structurele verbetering. Op dinsdag 3 oktober organiseren we de bijeenkomst in Rosmalen. 

Praktische handvatten

We willen niet alleen een inspirerende dag bieden, maar ook praktische handvatten om veranderingen te implementeren. Zijn in jouw gemeente de RAW contracten goed geregeld? Samen kunnen we er voor zorgen dat de veiligheid bij wegwerkzaamheden de hoogste prioriteit krijgt. Aan het einde van de bijeenkomsten zullen we gezamenlijk reflecteren op wat we hebben geleerd en welke concrete stappen we kunnen nemen om de veiligheidscultuur te versterken.

Gastspreker Rob van Maanen

Een hoogtepunt van de drie bijeenkomsten is de aanwezigheid van gastspreker Rob van Maanen van het CROW. Hij deelt met jullie welke uitdagingen hij heeft ondervonden met betrekking tot verkeersmaatregelen bij contracten en bestekken. Daarnaast willen we jullie betrekken bij interactieve discussies rondom stellingen en casussen. We geloven dat jullie expertise en inzichten zeer waardevol zijn.

Wat levert het je op?

Neem jij deel aan een van deze bijeenkomsten? Aan het einde van zo'n bijeenkomst maak jij bewustere keuzes. Met tot gevolg meer veiligheid voor de collega’s en weggebruikers op straat. We willen samen leren van elkaars ervaringen en keuzes maken die de veiligheid tijdens werkzaamheden op onze wegen verbeteren. Want veiligheid op straat begint met de keuzes die in het voortraject worden gemaakt.

Praktische informatie

Locatie
Heijmans, Graafsebaan 67, Rosmalen
Evenementdatum
3 oktober 2023
Tijd
09.30 - 13.00 uur (incl. lunch)
Kosten
Geen
Doelgroep
Wegbeherende overheden
Contactpersoon WOW
Daniël Schaaf
Regioadviseur Platform WOW
Contactpersoon WOW
Roel Brandt
Regioadviseur Zuid-Nederland/Noordoost Nederland

Spreker

Rob van Maanen

CROW

Trainer Docent Regioconsulent Kenniscoach RAW

Programma

  • 09.30 uur Inloop
  • 09.45 uur Opening door dagvoorzitter Rudy van Beurden
  • 10.00 uur Gastspreker Rob van Maanen
  • 10.30 uur Behandeling van stellingen (gerelateerd aan lokale situaties)
  • 11.00 uur Koffiebreak
  • 11.15 uur Start van de groepsdiscussies over specifieke casussen
  • 12.15 uur Korte nabespreking en uitwisseling van eerste indrukken
  • 12.25 uur Bespreking van vervolgstappen en afsluiting 
  • 12.30 uur Lunch

Samenwerkingspartners