Kennissessie Logistieke verkeersstromen in goede banen leiden

Introductie

Er zijn tal van mogelijkheden om logistieke verkeersstromen te sturen en om de logistieke sector te faciliteren met behulp van slimme mobiliteitsdiensten. We delen hier graag meer over tijdens de online kennissessie op 7 juni, onderdeel van de Connected Transport Week.

Diverse gastsprekers delen hun ervaringen en slimmigheden. Denk aan technische ontwikkelingen (slimme verkeerslichten, bandenspanningsmeters, ANPR-camera's etc.) en het beschikbaar stellen van logistieke data-items zoals milieuzones en zero-emissie zones. Het inzetten van slimme mobiliteitsdiensten leveren minder emissies, minder oponthoud en meer veiligheid op. 

Sprekers

  • Robbert Janssen namens ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, directie Mobiliteit en Gebieden. Robbert is projectleider op het vlak van Connected Transport en Slimme Duurzame Logistiek en Verstedelijking voor het ministerie. 
  • Wilbert van Uden, algemeen directeur Van Uden-Bekx Transport. Wilbert heeft veel ervaring met diverse Connected Transport-diensten in het voertuig en heeft een scherpe visie op de voordelen voor de chauffeur. 
  • Alex Smienk, projectleider verkeersmanagement en Smart Mobility werkzaam voor Overijssel en Vervoerregio Amsterdam.
  • Jeroen Bakker namens de gemeente Venlo
  • Patrick Egberink namens Smartwayz
  • Ruud van den Dries van de NDW

Na deze bijeenkomst: 

  • weet je op welke manieren de logistieke sector aan de slag gaat met slimme mobiliteitsdiensten.
  • kun je als wegbeheerder aan de slag met het opstellen van beleid voor facilitering van logistieke stromen, het configureren van iVRI’s voor conditionele prioriteitsverlening en het vastleggen van logistieke data-items zoals zero-emissiezones en venstertijden.
  • ben je beter op de hoogte van de lopende programma’s en initiatieven en waar de komende periode databronnen zichtbaar worden gemaakt (NWB, NTM, NDW etc.).

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
7 juni 2023
Tijd
12.30 - 14.45 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Wegbeherende overheden
Contactpersoon WOW
Roel Brandt
Regioadviseur Zuid-Nederland/Noordoost Nederland
Contactpersoon WOW
Daniël Schaaf
Regioadviseur Platform WOW

Connected Transport Week

Tijdens de Connected Transport Week van 5 tot en met 8 juni 2023 laten verschillende regio’s in Nederland zien dat Connected Transport inmiddels een feit is. Denk aan informatie vanuit slimme verkeerslichten en actuele verkeersinformatie via de boordcomputer. De slotbijeenkomst van de week is op 8 juni in Amsterdam.

Sprekers

Robbert Janssen

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Projectleider Connected Transport en Slimme Duurzame Logistiek en Verstedelijking

Alex Smienk

Provincie Overijssel

Adviseur - projectleider verkeersmanagement

Wilbert van Uden

Van Uden-Bekx Transport

Algemeen directeur

Jeroen Bakker

Gemeente Venlo

Technisch Specialist DVM/VRI

Patrick Egberink

Smartwayz

Projectleider

Ruud van den Dries

NDW

Organisator