Transitietour Toekomstbestendige infrastructuur door Zuid-Holland

Over deze bijeenkomst

Koninklijke NLIngenieurs, NGinfra, Platform WOW, NVDO, Delegeren Denken Doen en De Bouwcampus organiseren samen de tweede Transitietour van dit jaar. Elkaar ontmoeten, onderling kennis en ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen: dat is waar de transitietour voor staat. 

Het thema van deze transitietour is ‘Toekomstbestendige infrastructuur’. Samen met young professionals en experts uit de hele keten ga je op donderdag 22 september 2022 letterlijk on (bus)tour door Nederland en aan de slag met een échte praktijkcasus van gemeente Rotterdam.

De Transitietour start- en eindigt in Rotterdam (startpunt en de exacte locaties worden later bekend gemaakt). De tour biedt uiteraard veel ruimte om vakgenoten te ontmoeten en wordt volledig verzorgd van bustour tot aan tussendoortjes, lunch en diner. 

Wat gaan we doen?
We maken met de bus een aantal pit-stops op verschillende inspirerende locaties in Zuid-Holland. Wat deze locaties verbindt, is dat er iets innovatiefs of speciaals is gedaan op het gebied toekomstbestendigheid (van infrastructuur).

Vol inspiratie en met de opgedane kennis van de aanwezige experts op de locaties ga je vervolgens in een multidisciplinair team aan de slag met een echte praktijkcasus van gemeente Rotterdam. Voor deze casus zijn geen directe pasklare oplossingen. Voor het vinden van de juiste oplossing zijn creativiteit en out-of-the-box durven denken van essentieel belang. Wij dagen jou graag hiervoor uit!

Voor wie?
De organisatie stelt 25 plekken beschikbaar voor weg- en waterbeheerders uit het WOW-netwerk die geïnteresseerd zijn in bruggen, stedelijke ontwikkeling en assetmanagement. We zien graag in het totale gezelschap van de tour een gemêleerd gezelschap; een mix van zowel young als ervaren professionals en met deelnemers van de verschillende brancheverenigingen. Ondergenoemde samenwerkingspartners stellen tevens plekken beschikbaar voor hun netwerk.

Praktische informatie

Locatie
Omgeving Zuid-Holland (start- en eindpunt Rotterdam)
Evenementdatum
22 september 2022
Tijd
09.30 - 19.00 uur (incl. diner)
Kosten
Geen
Doelgroep
Weg- en waterbeheerders geïnteresseerd in innovaties in de infra
Contactpersoon WOW
Samantha Wicht
Programmacoördinator Human Capital

Samenwerkingspartners