Lunchlezing Bruggen: Boogviaducten en adaptief bouwen in het SBIR-proces Circulaire viaducten

Afwerken, dichten en aansmeren van gaten van het viaduct Zuidkade bij de Verlengde A4

Afwerken, dichten en aansmeren van gaten van het viaduct Zuidkade bij de Verlengde A4

Introductie

We vervolgen de reeks Lunchlezingen over Bruggen met als eerst het thema SBIR Circulaire viaducten. We gaan direct in een stroomversnelling: op 15 september, 29 september en 13 oktober lichten we verschillende aspecten uit van het SBIR proces. Je kunt je hieronder aanmelden voor een of meerdere lunchlezingen. Binnenkort volgt hier meer informatie over de bijeenkomst van 13 oktober (inhoud en sprekers).

Reeks van drie: SBIR Circulaire viaducten

Dit is de derde (en daarmee laatste) bijeenkomst in een reeks van drie waarin de Strategic Business Innovation Research, kortweg SBIR met focus op Circulaire viaducten wordt behandeld. SBIR is een manier van inkopen waarmee de innovaties in de markt worden gestimuleerd. We gaan direct in een stroomversnelling: op 15 september, 29 september en 13 oktober lichten we verschillende aanbiedingen van het SBIR proces uit. Vanuit de combinatie van opdrachtgever, aannemer en/of adviesbureau krijg je diepere inzichten uitgelegd over de vraagstelling, technische oplossing en achterliggende overwegingen. 

SBIR Circulaire Viaducten

De ambitie om circulair te werken geldt ook voor het aanleggen, vervangen en renoveren van viaducten en bruggen. Een enorme uitdaging met een flinke urgentie en daarmee ook veel marktpotentie. Om tot een werkende en economisch verantwoorde oplossing te komen werkt Rijkswaterstaat in de Strategic Business Innovation Research (SBIR) Circulaire Viaducten samen met de markt. Het hele proces beslaat negen stappen, waarvan de eerste zeven nu zijn afgerond. Meer weten? Bekijk dan de handige links hieronder.

Reeks lunchlezingen Bruggen

In de reeks lunchlezingen over bruggen krijg je innovatieve inzichten en praktijkvoorbeelden uit eerste hand van professionals uit het netwerk aangereikt. Hierbij staat de inhoud centraal: wat en hoe? We maken een vertaalslag naar jouw werk: waar begin je en welke ingrediënten heb je hiervoor nodig? Georganiseerd door Platform Bruggen en Platform WOW.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
13 oktober 2021
Tijd
12.30 - 13.30 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Beheerders van infrastructurele objecten
Contactpersoon
Jetske Eefting
Jetske Eefting
Programmasecretaris

Samenwerkpartners

Platform WOW
Platform Bruggen
Bruggen
Lunchlezing Bruggen: Biobased en adaptief bouwen in het SBIR-proces Circulaire viaducten
Assetmanagement
Terugkijken: Lunchlezing Bruggen over innovatief, voorspellend en kostenbesparend onderhoud in de praktijk
Bruggen
Terugkijken: lunchlezing Bruggen over hergebruik in het SBIR-proces