Uit ons netwerk - #SmartThursday: Sensordata in de praktijk

Introductie

Opnieuw een online bijeenkomst #SmartThursday van het Platform Smart Mobility, nu over sensordata in de praktijk. De afgelopen maanden heeft NDW use case toepassingen op het gebied van verkeersmanagement voor sensordata ontwikkeld en getest. De bijeenkomst gaat hier uitgebreid op in.

 

 

 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
4 maart 2021
Tijd
16.00 - 17.00 uur
Kosten
Geen

Over dit evenement

Het belang van data voor verkeer en vervoer en zeker ook voor wegbeheer neemt sterk toe. Terwijl voorheen weggebonden meetsystemen domineerden ontstaan nieuwe mogelijkheden door sensoren in het voertuig. Zo worden steeds meer voertuigen waarbij allerlei gegevens in realtime uit de IT-systemen van voertuigen te halen zijn.

Voor de toepassing van verkeersveiligheid worden deze sensordata uit voertuigen (Probe Vehicle Data) door automobielfabrikanten beschikbaar gesteld. Sinds enige tijd ontvangt NDW deze data van verschillende fabrikanten. Deze probe vehicle data bestaan uit geanonimiseerde sensordata zoals van het gebruik van de ABS of ruitenwissers van voertuigen. Deze data kunnen variëren in format en functie. De afgelopen maanden heeft NDW use case toepassingen op het gebied van verkeersmanagement voor deze datasoort ontwikkeld en getest. Bijvoorbeeld een datafeed met incidenten en pechgevallen. In deze online bijeenkomst gaat het PLatform Smart Mobility hier uitgebreid op in.

Schrijf je in

Inschrijven kan op deze pagina door te klikken op 'Kopieer de sessie naar je agenda'. Je krijg dan een reminder als de bijeenkomst begint en kunt via de link in je agenda deelnemen. Je hoeft je verder niet te registreren.