#SmartThursday: Het netwerkmanagement van netwerkoptimalisatie

Introductie

In het kader van het SOCRATES 2.0 project is afgelopen jaren een samenwerking opgezet tussen drie verkeerscentrales vier private serviceproviders en 2 intermediairs. Het doel van de samenwerking is om het gezamenlijke wegennet beter te benutten. Om dit mogelijk te maken, zijn systemen van de betrokken partners aan elkaar gekoppeld met een Europese standaard voor data uitwisseling. In deze online bijeenkomst van het Smart Mobility Platform kom je meer te weten over deze pilot.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
25 februari 2021
Tijd
16.00 - 17.00 uur
Kosten
Geen

Over dit evenement

Centrale rol in deze pilot is belegd bij de Netwerk Manager. Hier komt de actuele en voorspelde data van de verkeerssituatie binnen. Beleidsmatig wordt met KPIs bepaald of er moet worden gecoördineerd. Bij voorspelde netwerkbrede problemen (alleen) worden aan verkeerscentrales en serviceproviders gevraagd om bepaalde services te nemen. Bij de uitvoering van die services hebben zij een grote autonomie en daarmee ruimte voor een eigen business ontwikkeling. De effecten van de gecoördineerde inzet van services wordt beoordeeld door de MRA-verkeerskundigen. Vervolgens kunnen aanpassingen doorgevoerd worden in de configuratie.

Schrijf je nu in

Inschrijven kan op deze pagina door te klikken op 'Kopieer de sessie naar je agenda'. Je krijg dan een reminder als de bijeenkomst begint en kunt via de link in je agenda deelnemen. Je hoeft je verder niet te registreren.