Webinar 'Digitalisering en de ondergrond'

Introductie

Op dinsdag 19 januari van 13:00 – 14:00 uur organiseren RegioIngenieur en de gemeente Leiden een webinar over digitalisering. Je komt meer te weten over het project Verticaal Kabels en Leidingen Systeem (VKLS). Dit project is onderdeel van het thema 'Vol onder maaiveld' van het COB.

Titel

Tekst met afbeelding

Praktische informatie

Locatie
Online, via MS Teams (de link ontvang je na aanmelding)
Evenementdatum
19 januari 2021
Tijd
13.00 - 14.00 uur
Kosten
Geen

Over dit evenement

De binnenstedelijke ondergrond barst uit zijn voegen. Het is nodig orde in de chaos te scheppen. Vooral ook om toekomstige ontwikkelingen het hoofd te bieden, zoals de energietransitie, klimaatadaptatie en het vervangen van riolering en k&l-netwerken (aanleg glasvezel).

Eén van de manieren om de beperkte ondergrondse ruimte beter te benutten, is het Verticaal Kabels Leidingen Systeem (VKLS). Dit is is een verticale ordening van de kabels en leidingen in plaats van de gebruikelijke horizontale/verticale ordening.

In dit webinar vertelt Pieter van Leeuwen van de gemeente Leiden over de voordelen van VKLS, de samenwerking met andere stakeholders en de huidige status van dit project. Natuurlijk is er tijdens deze interactieve sessie weer genoeg ruimte voor vragen en discussie.

Inschrijven

Schrijf je hier in voor dit webinar.