Webinar AI en Assetmanagement

Pionierend op pad

Introductie

Wil jij als asset manager innoveren in je werk? Op maandag 26 oktober organiseren we een webinar over Artificial Intelligence (AI) en Assetmanagement.

Artificial Intelligence biedt je ongekend veel manieren om slimmer, efficiënter en effectiever met je assets om te gaan. Maar hoe werkt Artificial Intelligence? Wat heb je ervoor nodig om ermee aan de slag te gaan en waar ga je beginnen? Petra Delsing van het ministerie van I en W geeft er een inspirerende uitleg over.

Aanmelden voor het webinar

 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
26 oktober 2020
Tijd
14.00 - 15.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
assetmanagers in het weg- en waterbeheer en andere geïnteresseerden in ontwikkelingen op het gebied van assetmanagement
Contactpersoon
Romana Oosterbeek
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Wat ga je leren?

  • Wat is Artificial Intelligence?
  • Hoe kan het jou als assetmanager helpen?
  • Hoe zit het met de ethische kanten van AI?
  • Wat zijn de eerste stappen als je ermee aan de slag wilt gaan?

Voor wie is dit webinar?

Vakmensen die echt willen pionieren in hun werk. We staan nog in de beginfase van een werkveld met oneindig veel mogelijkheden. In dit webinar leer je de mogelijkheden, de potentiële databronnen en de ingangen kennen. Het is vervolgens aan jou om de kansen in je werkveld te gaan herkennen.

Wanneer mag je dit webinar echt niet missen?

  • Als je meer wilt bereiken in een kortere tijd
  • Als je kostenefficient wilt werken
  • Als je alles wilt weten over de innovaties die eraan komen als gevolg van Artificial Intelligence
  • Als je graag pioniert en dingen uitprobeert

Hoe kan Artificial Intelligence assetmanagers verder helpen?

Met sensoring technieken en satellietdata kun je het veel eerder signaleren als er een probleem bij een van je assets is. Bijvoorbeeld: een motor bij een sluis verbruikt te veel energie, het asfalt zakt te ver weg of het is donker waar het licht zou moeten zijn. Door slimme sensoring technieken toe te passen en daar Artificial Intelligence op toe te passen, krijg je een signaal zodra het speelt en niet pas als er een inspectie is gepland. Je kunt direct handelen, waardoor het probleem niet groter wordt dan het hoeft te zijn. Maar je gaat ook weer niet te vroeg op pad, waardoor je onnodig kosten maakt.

Met Artificial Intelligence kun je talloze databronnen combineren. Je kijkt dus niet alleen naar de slijtage van het asfalt of de hoogte van het water in de rivier, maar je haalt daar gegevens bij over het weer, de omgeving, de gebruikers en nog veel meer. Op die manier kun je verbanden ontdekken waar je misschien nog nooit aan had gedacht. Slijt dat asfalt wel echt door de vrachtwagens die eroverheen rijden of zijn er ook nog andere factoren in het spel?

Met 360 graden camera’s kun je locaties volledig in beeld brengen als input voor onder andere inspecties. Dat gebeurt nu al met drones die bruggen inspecteren. Dit levert een onnoemelijke hoeveelheid data en beelden op, die door een mens alleen niet kunnen worden geanalyseerd. Door middel van Aritifical Intelligence worden alleen de ‘interessante’ beelden uitgeselecteerd, waardoor de asset manager heel gericht te werk kan gaan.

Praatplaat Artificial Intelligence

Spreker

Petra Delsing
Petra Delsing
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Kwartiermaker Artificial Intelligence

Samenwerkingspartners

Platform WOW
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Week van de WOW-factor
Terugblik Meeloopdagen 2020
Week van de WOW-factor
Terugblik Droogteschool Scheepvaart
Week van de WOW-factor
Terugkijken: webinar AI en Assetmanagement
Week van de WOW-factor
Terugblik online werksessies Route Circulair
Week van de WOW-factor
Terugblik Mobility meets Philosophy in de regio: Apeldoorn
Week van de WOW-factor
Terugblik inspiratiesessie Werk vanuit je eigen (veer)kracht aan een toekomstbestendige infrastructuur
Week van de WOW-factor
Goodies Young Professionals Kennisfestival 2020