De wegbeheerder aan zet voor de stad van morgen

Introductie

Op dinsdag 2 november, tijdens de Week van de WOW-factor, organiseren we een online kennissessie over de stad van morgen. De ruimte in de stad staat onder druk. De bouw van één miljoen extra woningen, de energietransitie en de afspraken uit het klimaatakkoord maken allemaal aanspraak op dezelfde schaarse ruimte én dezelfde schaarse budgetten. Hoe gaan we hiermee om?

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
2 november 2021
Tijd
12.30 - 13.30 uur
Kosten
geen
Doelgroep
Wegbeheerders en andere geïnteresseerden
Contactpersoon WOW
Dorien ten Have
Dorien ten Have
Programmamanager

Inhoud

Het antwoord ligt in slimme en duurzame verstedelijking: door de opgaven integraal op te pakken, onze steden slim te verdichten en functies veel meer dan nu te vermengen, ontstaat een stad waar fietsers en voetgangers het straatbeeld opmaken. Een stad waar deelmobiliteit, OV en MaaS worden ingezet voor de langere afstanden, lopen en wandelen meer de norm wordt en waar een slim netwerk van hubs zorgt voor duurzame stadsdistributie.

Digitalisering vormt de ruggengraat van deze aanpak. En daar speel jij als wegbeheerder een belangrijke rol in. In deze sessie praat Floris Bakermans je bij over de ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit als onderdeel van die slimme en duurzame en verstedelijking. Noor van den Brink laat zien hoe je als wegbeheerder de slimme stad morgen al een stukje dichterbij kunt brengen.

Experts

Floris Bakermans
Floris Bakermans
AT Osborne
Programmasecretaris Smart Mobility Gezamenlijke Overheden
Noor van den Brink
Noor van den Brink
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Innovation Officer - Smart Mobility - Smart Cities