2.8 Drie Smart Mobility pitches

Workshop

Smart Mobility toepassingen in Noord-Holland

Deze pitch gaat in op de wijze waarop de provincie Noord-Holland Smart Mobility toepast tussen het bestaande verkeer op de weg. Dit gebeurt op de provinciale wegen rondom Schiphol die hiervoor als proeftuin zijn ingericht. De bezoekers van de workshop krijgen een aantal praktische adviezen over de manier van samenwerken met private partijen, kennisinstellingen en gebruikers. Daarnaast worden de ervaringen gedeeld over de mogelijkheden van de toepassingen voor de beleidsdoelstellingen van wegbeheerders. Hiermee krijgt de bezoeker zowel inhoudelijk als procesmatig inzicht in de nieuwe mogelijkheden die deze toepassingen bieden en de wijze waarop je dit als wegbeheerder kan realiseren. Onderwerpen die langskomen zijn intelligente verkeerslichten, connected en zelfrijdende voertuigen, gebruik van kunstmatige intelligentie voor verkeersmanagement en specifieke toepassingen voor de fiets.

Guus Kruijssen, strategisch beleidsadviseur Smart Mobility en Harm Jan Mostert, senior beleidsadviseur Smart Mobility Provincie Noord-Holland

Drones vrachtverkeer

In Venlo is in korte tijd samen met diverse partijen (o.a. Antea group en Rijkswaterstaat) een pilot opgezet waarbij Drones worden ingezet om de problematiek van het vrachtwagenparkeren in de grensregio in kaart te brengen en te testen in hoeverre deze drones ook een bijdrage kunnen leveren. 

Tom Jacobs, beleidsadviseur Mobiliteit gemeente Venlo

Slimme lantaarnpalen Scheveningen

Beschrijving volgt

Terug naar het overzicht

 

Verkeerslichten en verkeer in het donker