Terugkijken: open college Investeringstijdslijn voor verkeersmanagement assets

Datum: vrijdag 15 mei 2020

Lengte: 2 uur

Experts: Aafke den Hollander van Rebel, gespreksbegeleiding door Erik Wegh

Slides met Mentimeter uitslagen (pdf)

Inhoud: in dit open college behandelt Aafke den Hollander de impact van smart mobility op verkeersmanagement assets. Een belangrijke vraag die veel beheerders hebben is in hoeverre nieuwe technologie een alternatief is voor de huidige assets. Samen met Erik Wegh en deelnemers vanuit gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat en marktpartijen gaat zij hierover in gesprek, waarbij vragen naar voren komen als:

  • wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor dit innovatietraject?
  • waar moeten we ons op focussen?
  • wat vinden we van de snelheid waarin verkeersmanagement zich nu ontwikkelt en wat zijn de zogenaamde kantelpunten hierin?

"Het mooie van deze collegereeks vind ik dat we koers aan het zetten zijn in een transitieomgeving, maar dat niemand eigenlijk nog precies weet welke richting en welk tempo" lichte Erik Wegh na het college toe. "Nieuwe structuren kunnen helpen bij het op full speed komen. Zo ook deze van Aafke den Hollander."

Wil je je eigen aanpak van verkeersmanagement in de transitieomgeving spiegelen aan anderen? Ben je benieuwd naar wat er staat te gebeuren in de nabije en verre toekomst? Of wil je gewoon weten hoe vakgenoten naar dit onderwerp kijken? Kijk dan dit webinar zeker terug!