Koopmanspolder wint WOW prijs Water 2011

En de winnaar is: Koopmanspolder!

Op dinsdag 1 november organiseerden we de tweede landelijke Water Ontmoet Water-dag, waarbij voor het eerst de Water Ontmoet Water samenwerkingsprijs werd uitgereikt.

De eerste samenwerkingsprijs is zeker innovatief te noemen. De jury beoordeelde op de diversiteit van de betrokken partners (gemeente, rijk, provincie, waterschap, haven), de mate van realisatie/bewezen effect en op het gebruik van innovatie werkvormen/nieuwe media. Het project Koopmanspolder ontving een cheque van 15.000 euro om hun goede voorbeeld van samenwerking verder te brengen.

Het project Koopmanspolder is een samenwerkingsproject van Provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Rijkswaterstaat Waterdienst, Kennisinstituut Deltares, Staatsbosbeheer, Dienst Landelijke Gebied en de gemeente Medemblik. Voor de Koopmanspolder bij Andijk/Wervershoof is een bijzonder ontwerp gemaakt, waarin landschap, natuur en recreatie gecombineerd worden met een proef voor toekomstgericht waterbeheer. De jury: "Een open laboratorium voor onderzoek naar een passend antwoord op de stijging van de zeespiegel, is een regelrechte voortzetting van de Nederlandse traditie om water serieus en groots ter hand te nemen."

Prijswinnaars

 

 

 

 

De nominaties:

Bijeenkomst