Kijk het webinar Persoonlijk Leiderschap terug

Datum: 29 juli 2019

Spreker: Willem-Servaas van der Valk

Inhoud: Heb je het gevoel dat je tijd tekort komt? Vind je jezelf terug in een spagaat tussen wat je zou willen doen en wat je aan het doen bent? Wil je je prioriteiten helder krijgen en ten volle uitleven? Neem dan deel aan het webinar ‘Persoonlijk leiderschap’ en maak kennis met de 7 eigenschappen van Stephen Covey. De lessen uit ‘persoonlijk leiderschap’ zijn zowel toepasbaar in je werksituatie als in je persoonlijke leven.

Vragen en antwoorden

Helpt het ook als je gezin en collega's een levensmissie hebben om samen op weg te gaan?
Dat helpt zeker! Wij hebben als gezin ook een ‘gezinsmissie’ gedefinieerd. Die ligt grotendeels in lijn met mijn eigen levensmissie maar het is een mooi proces om dat samen te doen.

Voor teams, afdelingen en organisaties is het bijna noodzakelijk om een gezamenlijke missie te hebben. Een missie geeft duidelijke richting waardoor er prioriteiten gesteld kunnen worden. Het geeft daarnaast ook betekenis en zingeving aan de activiteiten die uitgevoerd worden.

Hoe ga je ermee om als rollen en doelen met elkaar conflicteren?
Ik interpreteer deze vraag als volgt; hoe ga je ermee om als de doelen die je hebt geformuleerd op de verschillende rollen in je leven conflicteren voor wat betreft de tijd die je daaraan zou willen besteden? Mijn ervaring is dat dit altijd het geval is, het is continu balanceren tussen de verschillende rollen en onderdelen in je leven. Juist door het scherp krijgen van je prioriteiten, ben je beter in staat om met dit conflict om te gaan. Daarom is het bepalen van jouw ‘waarden’ zo relevant. Het vergt namelijk keuzes om datgene wat het belangrijkst is voor jou, de juiste aandacht te geven.