Zoominar reeks en Circulaire Jongeren Challenge 2020

Introductie

Kan de van Brienenoordbrug een 2e leven krijgen als nieuwe trainingslocatie voor BMX en skateboarden richting de Olympische Spelen? Of zijn er nog andere mogelijkheden?

In voorbereiding op de Circulaire Jongeren Challenge, die op vrijdag 30 oktober van 09.00 - 16.00 plaatsvindt, organiseren we een reeks zoominars om je op deze challenge voor te bereiden. Je kunt de zoominars los bijwonen, om meer te weten te komen over de projectfasen in zo'n casus, of je volgt ze allemaal om goed beslagen ten eis te komen bij de Challenge zelf.

Schrijf je in!

Meer informatie over de Circulaire Jongeren Challenge

Op 30 juni van 09.00-16.00 organiseren we samen met De Bouwcampus en Jonge Geesten de Jongeren Challenge, waarbij je samen met je team een oplossing bedenkt voor een actuele casus. Dit jaar staat de Van Brienenoordbrug centraal. Er staat een grote opknapbeurt gepland: de boogbrug richting Dordrecht wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Kan de oude boogbrug worden hergebruikt in bijvoorbeeld een skatepark of in een gebouw?

Samen met je team bedenk je een oplossing voor dit vraagstuk! Hierbij dagen wij je uit en helpen je om met creatieve oplossingen te komen. Die oplossingen moeten innovatief zijn, impact hebben en tegelijkertijd ook realistisch zijn. Lees meer in deze flyer over de case, of..

Meld je aan!

Voorbereidende zoominars

In aanloop naar de daadwerkelijke Challenge, die op 30 oktober plaatsvindt, organiseren we inspirerende zoominars waarin je je kan voorbereiden op de casus van de Brienenoordbrug. Check onderaan deze pagina welke zoominars je terug kunt kijken en welke er nog komen. 

Challenge op 30 oktober

Op 30 oktober ga je samen met je team van mede-studenten en young professionals uit de gehele keten (ingenieurs, architecten, installateurs, weg- en waterbeheerders, ontwikkelaars, werkvoorbereiders en nog meer jonge vernieuwers) invulling geven aan de mogelijkheden en onmogelijkheden voor het hergebruik van de Brienenoord boogbrug. Je krijgt hierbij ondersteuning van de experts op dit gebied. Aan het einde van de dag hou je een pitch bij het Young Professionals Kennisfestival. De pitch wordt opgenomen en hier kan vervolgens op gestemd worden. Op 12 november is de finale tijdens de InfraExperience.

Of het daarna eindigt? Natuurlijk niet! Dan krijgt het winnende team de kans om hun oplossing daadwerkelijk te realiseren!

Waarom meedoen?

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit ons werk. De transitie naar een circulaire economie is in volle gang. Om dit te bereiken, is voortdurende innovatie noodzakelijk. Innovatie in de infrastructuur is een heel actueel thema want er naderen duizenden bruggen hun einde levensduur. Daar moeten we iets mee. Hoe past circulariteit in deze complexe opgave? Hoe pak je dit aan? Young professionals spelen in deze transitie een cruciale rol. Jij hebt toch ook de ambitie om hieraan bij te dragen? 

Je kunt je hier aanmelden voor de voorbereiding zoominars en de challenge.

Ik meld me aan!

Collab

De Circulaire Jongeren Challenge is een collab van De Bouwcampus, Platform WOW en Jonge Geesten en wordt ondersteund door Rijkswaterstaat, jongerenclubs van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Koninklijk NLingenieurs en InfraExperience AHOY. 

Collab

Platform WOW
De Bouwcampus
Jonge Geesten®
Young Professionals
Online voorbereidingssessie Circulaire Jongeren Challenge deel 2/4
Young Professionals
Online voorbereidingssessie Circulaire Jongeren Challenge deel 3/4
Young Professionals
Circulaire Jongeren Challenge 2020
Young Professionals
Terugkijken: kick-off Circulaire Jongeren Challenge met alle ins en outs
Young Professionals
Online voorbereidingssessie Circulaire Jongeren Challenge deel 1/4