Circulaire Jongeren Challenge 2020

Introductie

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit ons werk. De transitie naar een circulaire economie is dan ook in volle gang. Om dit te bereiken, is voortdurende innovatie noodzakelijk. Innovatie in de infrastructuur is een heel actueel thema want er naderen duizenden bruggen hun einde levensduur. Daar moeten we iets mee. Hoe past circulariteit in deze complexe opgave? Hoe pak je dit aan? Young professionals spelen in deze transitie een cruciale rol. Heb jij de ambitie om hier ook aan bij te dragen? Doe dan mee met de Circulaire Jongeren Challenge 2020 waarin je wordt uitgedaagd om met creatieve maar tegelijkertijd realistische oplossingen te komen op de vraag:

Kan de van Brienenoordbrug een 2e leven krijgen als nieuwe trainingslocatie voor BMX en skateboarden richting de Olympische Spelen? Of zijn er nog andere mogelijkheden?

De case: Hergebruik Boogbrug van Brienenoordbrug

Voor de Van Brienenoordbrug staat een grote opknapbeurt gepland. De boogbrug richting Dordrecht wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Kan de oude boogbrug worden hergebruikt bijvoorbeeld in een skatepark of in een gebouw? In deze flyer lees je meer over de case

De challenge 

Op bovenstaand vraagstuk zul je samen met een team van mede-studenten en young professionals uit de gehele keten (ingenieurs, architecten, installateurs, weg- en waterbeheerders, ontwikkelaars, werkvoorbereiders en nog meer jonge vernieuwers) invulling gaan geven aan de (on)mogelijkheden voor het hergebruik van een bestaande brug. Dit met ondersteuning van de experts op dit gebied. De teams voor de challenge worden ingedeeld na de deadline van aanmeldingen (1 oktober). Met dit team ga je op 30 oktober met de challenge aan de slag. Aan het eind van de dag hou je een pitch die wordt opgenomen. Hier kan vervolgens op gestemd worden. Op 12 november is de finale op de InfraExperience. Meer informatie over de prijzen die je kunt winnen en wat we met de ideeën van de winnaars in de praktijk gaan doen, hoor je in september.

Aanmelden

Je kunt je tot en met 1 oktober aanmelden voor de voorbereidingssessies en de challenge.

Ik meld me aan!

Line-up voorbereiding en challenge

De kick-off heeft inmiddels plaatsgevonden. Je kunt je nu inschrijven als deelnemer aan de Circulaire Jongeren Challenge. In vier online sessies op vrijdagen van 09.00 tot 10.00 uur word je meegenomen door de verschillende projectfasen:

  • Dinsdag 30 juni: Online kick-off met alle ins en outs over de challenge (terugkijken)
  • Vrijdag 18 september: Online sessie over de initiatief- en definitiefase
  • Vrijdag 2 oktober: Online sessie over de ontwerpfase
  • Vrijdag 16 oktober: Online sessie over de voorbereidings- en realisatiefase
  • Vrijdag 30 oktober: Challenge en halve finale tijdens het online WOW-Young Professionals Kennisfestival 
  • Donderdag 12 november: Finale tijdens InfraXperience 

Collab

De Circulaire Jongeren Challenge is een collab van De Bouwcampus, Platform WOW en Jonge Geesten en wordt ondersteund door Rijkswaterstaat, jongerenclubs van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Koninklijk NLingenieurs en InfraExperience AHOY. 

Samenwerkingspartners

Platform WOW
De Bouwcampus
Jonge Geesten®
Young Professionals
Online voorbereidingssessie Circulaire Jongeren Challenge deel 2/4
Young Professionals
Online voorbereidingssessie Circulaire Jongeren Challenge deel 3/4
Young Professionals
Terugkijken: kick-off Circulaire Jongeren Challenge met alle ins en outs
Young Professionals
Online voorbereidingssessie Circulaire Jongeren Challenge deel 1/4