Uit ons netwerk: Innovatiecentrale halfjaar overzicht

23 augustus 2018

Het afgelopen half jaar heeft de Innovatiecentrale weer een bijdrage geleverd aan het realiseren van Smart Mobility oplossingen in Nederland. Download hier de PDF met een overzicht van onze activiteiten in de eerste helft van 2018.

Op de echte weg werkte de Innovatiecentrale onder andere aan deze experimenten:

  • Innovatief werken met incident data- verbeteren van de verkeersdoorstroming in Zuid-Holland met data van Waze en Flitsmeister, samen met de Verkeersonderneming en Bereik!
    In deze film en factsheet wordt het experiment Innovatief werken met incident data uitgelegd.
  • Samen stad in, stad uit- Verbeteren van de verkeersdoorstroming in Breda door koppeling verkeerssystemen.
    In deze film en factsheet wordt het experiment Samen stad, stad uit uitgelegd.
  • Slimme nieuwe aansturing verkeerslichten- het testen van een nieuwe regeling op kruispunt N65 in Helvoirt.
    In deze film en factsheet wordt het experiment Slimme nieuwe aansturing verkeerslichten uitgelegd.

Hoe werken wij samen kansrijke ideeën uit naar uitvoerbare experimenten? In deze film en factsheet wordt onze testfunnel-werkwijze uitgelegd.

Verder is Minister Van Nieuwenhuizen op bezoek geweest, heeft de Innovatiecentrale meegedaan aan de ‘Platoontest’ van AoN en heeft de Innovatiecentrale met Platform WoW, Rijkswaterstaat, Automotive NL en verschillende andere organisaties kennissessies georganiseerd over onze leerervaringen van het afgelopen half jaar.

Het komende half jaar staat in het teken van transitie waarin de Innovatiecentrale nog meer vanuit een gezamenlijke agenda van alle Nederlandse Wegbeheerders Smart Mobility oplossingen test in het echte verkeer.