Smart Mobility in de MRA: gewoon doen!

05 november 2018

Smart Mobility met als boodschap: gewoon doen! De bijeenkomst vond plaats aan de Hemkade in Zaandam. Een mooie locatie voor zo’n belangrijk en groot evenement als dit. Smart Mobility is een belangrijk thema voor de toekomst voor iedereen. De MRA (Metropoolregio Amsterdam) wil de regio slimmer, duurzaam en toekomstbestendig maken. Platform WOW is nauw betrokken bij de ontwikkelingen in de MRA. De ontwikkelingen in de regio van de MRA worden actief gedeeld met het Platform WOW. Op deze manier kunnen we dit als Platform WOW ook weer met ons netwerk delen en zodoende zorgen voor een groter bereik.

Op deze manier kan Platform WOW dit ook weer delen met de rest van haar netwerk.

De middag bestond uit een plenair gedeelte, waarin een aantal inspirerende sprekers vertelden over de mogelijkheden van Smart Mobility. Zo deed Rob Koops, dagvoorzitter, een oproep aan de aanwezigen (voornamelijk overheden) om kennis met elkaar te maken en kennis met elkaar te delen. Gerard Slegers (wethouder Zaanstad) introduceerde de komst van de Flickbike (deelfiets) in Zaanstad. Richard van Hooijdonk (trendwatcher & futurist) verzorgde een wervende lezing over de veranderingen in de toekomst. De zelfrijdende auto gaat er echt van komen en deze zo efficiënt mogelijk inzetten. Als laatste kwam Thijs Emondts van Uber aan het woord. Uber speelt in op de ontwikkelingen voor de toekomst. Gedeelde transport gaat steeds meer de toekomst zijn. Afhankelijk van de situatie maakt een persoon een keuze voor een vervoersmiddel. Daarin wil Uber een platform zijn, waarin alle vervoersmiddelen mogelijk is.    

Na de plenaire presentaties konden de mensen kiezen uit diverse interactieve workshops:

  1. Naar een autoluwe binnenstad: keuzes en dilemma’s
  2. Data-driven crowdmanagement op de Amsterdamse Wallen
  3. Toekomstbestendige gebiedsontwikkeling
  4. Smart scenario voor 20.000 festivalbezoekers
  5. Toekomstproof samenwerken in SOCRATES 2.0
  6. Impact van nieuwe mobiliteit op de regio

Na de workshop was er nog een netwerkborrel. Er kon nagepraat worden over het onderwerp, de mogelijkheden en de dag. De berichten waren positief. Binnenkort komen de MRA en Platform WOW ook bij elkaar om na te praten voor een vervolg. De ontwikkelingen in de regio van de MRA worden actief gedeeld met het Platform WOW, en ook andersom. Op deze manier ontstaat een groter bereik.  

Op de website van het evenement is het volledige verslag van de dag terug te vinden. Een video over het programma van Smart Mobility in de MRA is hier te zien.

Wil je hier meer over weten, neem contact met ons op: info@platformwow.nl.