Gelders zoutcontract

06 september 2012

Wegbeheerders in Zuidoost Gelderland hebben de handen in één geslagen om gezamenlijk de gladheidbestrijding aan te pakken. De samenwerking groeit op diverse onderdelen. De eerste concrete stap die is gezet is een gezamenlijk zoutcontract vanuit 17 gemeenten voor de komende seizoenen. De 17 gemeenten zijn: Aalten, Arnhem, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Druten, Duiven, Lingewaard, Montferland, Oost Gelre, Oude-Ijsselstreek, Overbetuwe, Rijnwaarden, Westervoort, Wijchen, Zevenaar, Zutphen. De provincie Gelderland kijkt ook nadrukkelijk mee in dit proces, zodat na de looptijd van dit contract verdere uitbreiding van deze samenwerking mogelijk is.

Een mooi (tussen-)resultaat voor de regio! Speciale dank gaat hiervoor uit naar Samantha Lammers van RID de Liemers en Frank Cent van gemeente Montferland. Deze twee inkopers hebben de handschoen opgepakt om het contract daadwerkelijk rond te krijgen. Een flinke uitdaging om iedereen op één lijn te krijgen, maar het is ze perfect gelukt! Dit laat maar weer zien dat in een dergelijke samenwerking het cruciaal is om mensen te hebben die ook echt zelf tijd willen en kunnen investeren.

Een gezamenlijk zoutcontract is een eerste stap. Op 25 september komen de diverse wegbeheerders uit de regio Arnhem-Nijmegen bijeen om door te praten over de vervolgstappen op het gebied van de samenwerking binnen gladheidbestrijding. Ook daar komen weer enthousiaste wegbeheerders bij elkaar die ook daadwerkelijk de stap naar samenwerking kunnen maken.