Webinar Innovatiecentrale en Smart Mobility

Datum 30 oktober 2017
Tijd 14.00 uur - 14.30 uur
Kosten geen
Locatie online, via je pc
DoelgroepIedereen met interesse in het onderwerp

Ben je benieuwd wat jij als wegbeheerder kunt doen om de doorstroming, veiligheid en duurzaamheid van het verkeersmanagement te verbeteren? Volg dan het webinar Innovatiecentrale en Smart Mobility op maandag 30 oktober. 

In dit webinar vertelt Dirk-Jan de Bruijn aan de hand van concrete projecten hoe je zelf Smart Mobility experimenten kunt doen via de Innovatiecentrale. Verder hoor je welke projecten er in de Innovatiecentrale op stapel staan en worden de basisprincipes van Innovatie en Smart Mobility behandeld.

Innovatiecentrale

De Innovatiecentrale is een experimenteeromgeving waarin nationale, regionale en lokale wegbeheerders, maar ook marktpartijen nieuwe intelligente mobiliteitsoplossingen testen. Dat gebeurt in een real life omgeving: op de openbare weg, op een echt netwerk, in het live verkeer. Op die manier wordt de impact op het verkeer en verkeersmanagement direct zichtbaar. Alles in de Innovatiecentrale is gericht op het versnellen van implementaties van smart mobility toepassingen om zo actief bij te dragen aan doorstroming, veiligheid en duurzaamheid.

 

Citaat van EinsteinFundamenteel nieuwe werkwijze

“Als wegbeheerders staan we voor een flinke maatschappelijke uitdaging,” aldus Dirk-Jan de Bruijn, directeur van de Innovatiecentrale. “De vraag naar mobiliteit neemt toe, maar daarmee ook de CO2 uitstoot, het aantal verkeersdoden en de filevorming. Ons bestaande systeem van verkeersmanagement heeft zijn grenzen bereikt. We moeten fundamenteel op een andere manier gaan werken en dat kan alleen als we durven experimenteren en intensiever met elkaar samenwerken.”

In samenhang

“Ik hoop dat steeds meer beheerders de weg vinden naar de Innovatiecentrale om specifieke oplossingen te testen. Of het nu groene golven en slimme camera’s of het implementeren van complete voertuig-wegkantsystemen betreft. Het is uiteindelijk mijn droom dat we in Nederland vanuit een virtuele portfolio aan Smart Mobility werken. Zodat we op lokaal, regionaal en nationaal niveau aan projecten werken, maar wel in samenhang met elkaar en niet meer ieder vanuit zijn eigen winkeltje.”

Spreker

Dirk-Jan de BruijnDirk-Jan de Bruijn is directeur van de Innovatiecentrale. Hij werkte de afgelopen 13 jaar bij het Rijk, ondermeer als directeur bedrijfsvoering bij Rijkswaterstaat Zuid-Holland. Eerder was hij als organisatieadviseur verbonden aan IBM en Deloitte. De Bruijn was in 2016 verantwoordelijk voor de organisatie van de EU Truck Platooning Challenge waarin Platooning in de praktijk is getest op de openbare weg met convooien van alle 6 de OEM’s.

Logo Innovatiecentrale