Webinar Data en wegbeheer

Datum 20 november 2017
Tijd 14.00 - 14.30 uur
Kosten geen
Locatie online, via je pc
Doelgroepwegbeheerders

Het webinar Data en wegbeheer is op 20 november niet doorgegaan. Zodra we een nieuwe datum hebben, vermelden we dat op deze pagina en mailen we het naar de ingeschreven deelnemers.

Data voor wegbeheerders is een veelbesproken onderwerp dat sterk in de belangstelling staat. Maar waar zou je rekening mee moeten houden als je als overheid, en specifiek als wegbeheerder, met data werkt? Welke bijzondere verantwoordelijkheden heb je en met wie werk je samen?

Dit webinar gaat over de beleidsmatige en strategische inzichten op het gebied van data: hoe houden we data beschikbaar, hoe schalen we op en wat moet centraal en wat kan decentraal. En wat kun je als wegbeheerder nu al doen met data?

Spreker

Olaf VroomOlaf Vroom is lid van het MT van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens en heeft strategie, innovatie en internationale betrekkingen in zijn portefeuille. Olaf heeft een bedrijfseconomische, bestuurskundige en informatiekundige achtergrond en is sinds 2001 werkzaam bij Rijkswaterstaat, van waar uit hij sinds 2011 gedetacheerd is bij NDW. Hiervoor was hij onder andere werkzaam bij de Agentschapsvorming RWS, Anders Betalen voor Mobiliteit en de RWS Bestuursstaf. Hij is zijn loopbaan begonnen als IT consultant.

NDW

De Nationale Databank Wegverkeersgegevens is een alliantie tussen 19 Nederlandse wegbeheerders (Rijkswaterstaat, alle provincies, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Vervoersregio Amsterdam en de vier grote gemeenten) op het gebied van verzameling en distributie van wegverkeersgegevens. NDW is inkoper van verkeersdata en verzamelt verkeersgegevens van wegbeheerders. Deze worden vervolgens beschikbaar gesteld aan de 19 partners en aan elk ander die daar belangstelling voor heeft. Dat gebeurt deels via het open data portaal. Dat gebeurt real time en vanuit een Big Data service. De Big Data service wordt op dit moment geheel vervangen door een op cloud diensten gebaseerde ICT aanpak. Meer informatie over NDW: www.ndw.nu.

 

Direct aanmelden