Uit ons netwerk: Enter the Farm 2018 - waterinnovatie in de Wieringermeer

Datum 21 september 2018
Tijd 10.30 - 13.00 uur
Kosten Geen
Locatie Noorderdijkweg 6, Wieringerwerf
DoelgroepGeïnteresseerden

Kun je in de Hollandse polder duurzaam krab kweken én hiermee de Chinese markt veroveren? Is zilte teelt een oplossing om voedselzekerheid in de toekomst te garanderen? Het zijn vragen waar we sinds 2015 in de Proeftuin Achteroever Wieringermeer antwoorden op hebben gezocht.

Het EFRO project nadert zijn einde. Na drie jaar experimenteren kunnen we concluderen dat verschillende pilots potentie hebben voor de toekomst. Daarom nodigen wij u van harte uit op de boerderij om een kijkje achter de schermen van dit unieke waterinnovatieproject te nemen.

Enter the Farm 2018: Wieringermeer

Datum: vrijdag 21 september 2018 Tijd: 10.30 – 13.00 uur, inclusief lunch Locatie: Noorderdijkweg 6, Wieringerwerf In een afwisselend programma laten wij u zien én ervaren hoe wij o.a. experimenteren met de kweek van Chinese wolhandkrab, diverse vissoorten en drijvende- en zilte teelten. Wij vertellen u over de resultaten van drie jaar innoveren in de polder en hoe we naar de toekomst kijken.

De Achteroever Wieringermeer

De proeftuin Achteroever Wieringermeer ligt in de kop van Noord-Holland. Aan de rand van het IJsselmeer werken én investeren Rijkswaterstaat, Deltares, Meromar Seafoods, Sportvisserij Nederland en Zilt Proefbedrijf, samen met andere publieke en private partijen. Met subsidie vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincie Noord-Holland is hier gezocht naar nieuwe verdienmodellen op het vlak van zoet en zilt water.

Meer informatie en aanmelden

Informatie over het project Achteroever Wieringermeer vindt u op de Helpdesk Water. Meld u graag vóór 15 september (i.v.m. catering) aan via dit aanmeldformulier.