Netwerkevent Infra-Innovatie Netwerk

Datum 10 januari 2019
Tijd 12.00 - 17.15 uur
Kosten geen
Locatie Dutch Innovation Factory te Zoetermeer (Bleiswijkseweg 37)
Doelgroepprovincies, gemeenten, waterschappen en het bedrijfsleven met een link naar technische innovaties in de grond-, weg- en waterbouwsector

Op donderdag 10 januari 2019 organiseren we samen met Gemeente Zoetermeer en CROW

Het Netwerkevent Infra-Innovatie Netwerk

Het netwerkevent Infra-Innovatie Netwerk wil belemmeringen wegnemen en het daadwerkelijk toepassen van technische innovaties in de grond-, weg-, watersector bevorderen. Het netwerk brengt vraag en aanbod van innovaties bij elkaar. Tijdens het Netwerkevent zijn, naast de uitgebreide mogelijkheid tot netwerken, verschillende themasessies en innovatiecafés met betrekking tot infra innovaties en een innovatiemarkt te bezoeken. Op de innovatiemarkt staan diverse stands waar innovators innovaties presenteren. De markt is de gehele middag te bezoeken.

Het netwerkevent biedt een mooie kans om te komen tot het stimuleren en implementeren van innovaties binnen uw eigen organisatie, of juist om eigen innovaties te presenteren direct aan de doelgroep! Het event biedt zowel kansen voor opdrachtgevers als voor opdrachtnemers/marktpartijen.

Programma

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende te bezoeken bijeenkomsten en het programma. Wil je deelnemen? Meld je aan via de knop Aanmelden.

Plenair:

  • Opening door de dagvoorzitter Jan Harm Brouwer (provincie Zuid-Holland)
  • Welkomstwoord door de gemeentesecretaris van Zoetermeer Andre Huykman
  • Keynotespreker: Bert Mulder (Lector informatie, technologie en samenleving). Bert Mulder praat je in zijn keynote bij over de mogelijkheden van (big) data in relatie tot infrastructuur. Bert Mulder heeft een achtergrond in psychologie en futurologie. Hij was tien jaar lang hoofd ICT van omroeporganisatie Veronica. In 2002 werd hij benoemd tot lector Informatie, Technologie en Samenleving aan De Haagse Hogeschool. Binnen dit lectoraat richt hij zich op ICT-toepassingen voor zorg en overheid. Zijn keynote is er dan ook een om niet te missen.

Themasessies:

  • Circulaire infra: IFD bruggen (Industrieel, Flexibel en Demontabel). IFD staat voor werken met gestandaardiseerde interfaces die fabrieksmatig zijn geproduceerd, snel aangebracht kunnen worden en geschikt zijn voor hergebruik. Door de verbindingen tussen elementen van bijvoorbeeld een brug te standaardiseren wordt de bouw circulair, duurzaam en efficiënter. Lees hier meer over IFD.
  • Aanbesteden met kleuren. In deze sessie wordt uit de doeken gedaan hoe de provincie Overijssel op uitzonderlijke wijze het herstel van boordvoorzieningen langs het kanaal Almelo-De Haandrik heeft aanbesteed. Er is 100% geselecteerd op kwaliteit, waarbij ook naar persoonlijke karakters van teamleden is gekeken met het oog op een goede samenwerking met de provincie.   

Innovatiecafés: Wat kunt u verwachten van een innovatiecafé? Enthousiaste, intelligente en kansrijke innovators die zijn of haar innovatie op gebied van klimaatbestendige wegen- en fietspaden en energietransitie komen pitchen. Elke pitch duurt ongeveer twee minuten. Na de pitch is er nog ruimte voor vragen en gegevensuitwisseling voor degene die geïnteresseerd zijn. Belangrijkste doel hiervan is vraag en aanbod van infrastructuur innovaties bij elkaar brengen en belemmeringen voor infrastructuur innovaties wegnemen.

  • Klimaatbestendige wegen en fietspaden
  • Energietransitie (circulariteit, CO2-besparing, alternatieve vormen van energie, grondstoffenbesparing en duurzaamheid)
12.00 - 13.00 Inloop, lunch en Innovatiemarkt
13.00 - 13.45 Opening en keynote
13.45 - 14.15 Pauze en Innovatiemarkt
14.15 - 15.00 Ronde 1 Themasessies en innovatiecafés. Bij het aanmelden geef je, je op voor één van de bovenstaande themasessie of innovatiecafé.
15.00 - 15.30 Pauze en Innovatiemarkt
15.30 - 16.15 Ronde 2 Themasessies en innovatiecafés. Bij het aanmelden geef je, je op voor één van de bovenstaande themasessie of innovatiecafé.
16.15 - 17.15 Netwerkborrel en Innovatiemarkt

Wil je deelnemen? Meld je aan voor 10 januari 2019.   

Locatie en routebeschrijving

Het netwerkevent vindt plaats in Zoetermeer: Dutch Innovation Factory, Bleiswijkseweg 37, 2712 PB Zoetermeer.

Routebeschrijving Openbaar vervoer naar Dutch Innovation Factory.

Het is mogelijk om met het openbaar vervoer naar de Dutch Innovation Factory te komen. Sinds eind 2018 is in Zoetermeer een nieuw station geopend genaamd Lansingerland-Zoetermeer. Van station Lansingerland naar Dutch Innovation Factory (adres: Bleiswijkseweg 37E, 2712 PB Zoetermeer) is lopend te doen en duurt ongeveer 10 minuten.

Een viaduct bij het station verbindt de gebieden ten noorden en ten zuiden van de A12 met elkaar (tussen afslag Zoetermeer en Bleiswijk). De treinperrons bevinden zich aan de zuidzijde van de A12, nabij de entree van het station. Reizigers ten zuiden van de A12 komen hier via de Laan van Mathenesse in Bleiswijk.Voor reizigers ten noorden van de A12 zijn de treinperrons bereikbaar via een tijdelijke looproute naar en over het viaduct. De looproute begint bij de Zoetermeerselaan in Bleiswijk.

Parkeren (beperkt!)

Bij de Dutch Innovation Factory is beperkte ruimte om te parkeren. Deze ruimte stellen we alleen ter beschikking aan mensen die slecht ter been zijn of veel goederen bij zich hebben.

Overige bezoekers kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats P5 links van Siemens Building Technology. Dit is een zijstraat van de Bleiswijkseweg.

Op de kruising met de Werner von Siemensstraat ga je linksaf en gelijk daarna weer naar rechts. Rij door de geopende slagbomen en je kunt parkeren op parkeerplaats P5. De Dutch Innovation Factory is lopend bereikbaar (2-3 minuten wandelen). Als je de parkeerplaats verlaat waar je met de auto bent binnengereden, sla je links af en ga je op de kruising rechtdoor.

200 meter verder kun je via het geopende hek het terrein van de Dutch Innovation Factory op. De ingang van de Dutch Innovation Factory is aan de voorzijde van het gebouw bij de metalen loopbrug.