Kick-off Circulaire Jongeren Challenge

Datum 30 juni 2020
Tijd 16.00 - 17.00 uur
Kosten Geen
Locatie Online, linkt volgt na aanmelding
DoelgroepYoung professionals, werkzaam in het (vaar)weg,- of waterbeheer

Op dinsdag 30 juni organiseren we samen met De Bouwcampus en Jonge Geesten de Circulaire Jongeren Challenge. Deze staat in het teken van grote opgaven in de infrastructuur waar Nederland voor staat. Duizenden bruggen naderen het einde van hun levensduur, daar moeten we iets mee. Hoe past circulariteit in deze complexe opgave? Hoe pak je dat aan?

Direct aanmelden

Is de brug bij jou om de hoek dé trainingslocatie BMX en skateboarden voor Olympische Spelen 2024?

Kan de brug bij jou om de hoek een 2e leven krijgen als nieuwe trainingslocatie voor de Olympische Spelen van 2024? Of zijn er nog andere mogelijkheden? We dagen jullie als de Jonge Generatie (18-35 jaar) uit in deze Circulaire Jongeren challenge!

In een organisatie-overstijgend team, geef je onder begeleiding van experts samen met jongeren uit de gehele keten (ingenieurs, architecten, installateurs, weg- en waterbeheerders, ontwikkelaars, werkvoorbereiders en nog meer jonge vernieuwers) invulling aan het hergebruik van een bestaande brug. Daarna in gang zetten en doen!

De uitdaging rond hergebruik van bruggen is niet alleen groot, maar ook complex en raakt ons allemaal. Dit heeft geleid tot de Circulaire Jongeren Challenge. De challenge is in collab tussen De Bouwcampus, Platform WOW, Jonge Geesten met ondersteuning van onder andere Rijkswaterstaat en jongerenclubs van Bouwend Nederland, Techniek Nederland en Koninklijke NLIngenieurs.

Nieuwsgierig? Vast!

Meld je dan aan voor de online kick off op 30 juni 2020 voor alle ins en outs over de Challenge en de praktijkcasus: een inhoudelijk vraagstuk vanuit Rijkswaterstaat. Na de kick-off kan je je inschrijven voor de Circulaire Jongeren Challenge in oktober. Meld je aan voor 30 juni.

ImpactImpact

Kan je niet wachten?

In de maand mei kun je ‘geest uit de fles BOUWtalks’ volgen. Met verschillende generaties en geïnteresseerden binnen en buiten de bouwsector kan je vanaf de bank van gedachten wisselen over wat de coronacrisis betekent voor de bouw. Hoe moet het eruit zien wanneer we weer ‘normaal’ opstarten of brengt het innovaties die juist de hoognodige transitie gaan helpen? In verschillende online sessies laten wij ons inspireren door onder andere Andy van den Dobbelsteen, Jacolien Eijer- de Jong, Boudewijn Revis en Alfons van Marrewijk. Jij hebt hierbij de mogelijkheid om met hun in dialoog te gaan. De eerste 'Geest uit de fles BOUWtalks' wordt op donderdag 30 april afgetrapt door Andy van den Dobbelsteen, hij zal in zijn lezing ingaan op de noodzaak, potenties en kansen van de duurzame uitdagingen in de bouw. Klik hier voor meer informatie en meld je aan!