Bijeenkomst Beste Prijs Kwaliteit Verhouding (voorheen EMVI) in de praktijk

Datum 10 april 2018
Tijd 12.00 - 17.00 uur
Kosten geen
Locatie Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 73, 2594 AC, Den Haag
DoelgroepOverheden

Let op: deze bijeenkomst is vol. 

Op dinsdagmiddag 10 april 2018 organiseren we samen met PIANOo en gemeente Rotterdam een bijeenkomst bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag, waar ervaringen met de Beste Prijs Kwaliteit Verhouding (BPKV) in de praktijk gedeeld worden.

Gewijzigde Aanbestedingswet

Met de gewijzigde Aanbestedingswet van 1 juli 2016 deed de Beste Prijs Kwaliteit Verhouding haar intrede. Het is één van de drie gunningscriteria van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Het toepassen van dit gunningscriterium geniet de voorkeur, omdat dit een middel kan zijn om een hogere kwaliteit in opdrachten te krijgen.

De praktijk

Dagvoorzitter Cor Luijten, lid vakgroep GWW en Bouw van PIANOo en adviseur bij Gemeente Rotterdam, leidt je door het wel en wee van de Beste Prijs Kwaliteit Verhouding. Naast praktijkvoorbeelden gaan we ook in op welk doel de BPKV dient. Talloze tips en tricks passeren de revue. Je vertrekt dinsdagmiddag met een hoofd vol goede ideeën en energie om aan de slag te gaan met de BPKV. De sprekers zijn enthousiast en delen graag hun ervaringen met jou. Zoals altijd is voldoende ruimte om vragen te stellen en te netwerken met collega’s. Kom goed beslagen ten ijs en bekijk als voorbereiding het webinar werken met BPKV (voorheen EMVI) van 27 maart 2017 en lees de handreiking werken met EMVI op de website van PIANOo.

Programma

12.00 uur Inloop met lunch
13.00 uur Opening door Jaap de Koning van Witteveen + Bos over de laatste stand van zaken en over BPKV in breder perspectief met o.a. ervaringen vanuit Oost-Europa
13.45 uur

Ronde 1: De ROTONDE in groepen langs onderwerpen

 

1. BPKV en kernwaarden aan de hand van een voorbeeldproject in de leidingenstrook van Rotterdam.
Door Peter Regtering van Evides

2. Een AHP-tool voor gewichten bepalen, helpt de beste inschrijvingen binnen te halen.
Door Bart de Haan van Significant.

3. BPKV-ervaringen bij de Rotterdamsebaan in Den Haag
Door Cynthia Sewbalak van gemeente Den Haag.

14.30 uur Pauze
14.45 uur Ronde 2: De ROTONDE in groepen langs onderwerpen
15.30 uur Pauze
15.45 uur Ronde 3: De ROTONDE in groepen langs onderwerpen
16.30 uur Borrel