Uit ons netwerk - Bruggendag

Introductie

De Nederlandse Bruggenstichting organiseert op 21 maart 2021 de Bruggendag. Op deze dag worden het Platform Bruggen en de Nationale Bruggenbank gelanceerd. Ook vindt een boeiend lezingenprogramma plaats over bruggen in internationaal perspectief.

Meld je nu aan

 

Locatie
Online
Evenementdatum
11 maart 2021
Tijd
13:30 - 16:45
Kosten
Geen

Over dit evenement

Tijdens de Bruggendag wordt aandacht besteed aan het Platform Bruggen dat de Bruggenstichting heeft opgericht, samen met het CROW en een groot aantal andere organisaties. Dit initiatief wordt ondersteund door de Bouwagenda.

Daarnaast verzorgt een viertal internationaal gerenommeerde sprekers onder leiding van Joris Smits presentaties over wat wij kunnen leren van hun ervaringen, zowel in Nederland als in de rest van de wereld. Wat valt hen op als je onze bruggenbouwcultuur vergelijkt met die van andere landen? Sprekers zullen zijn:

  • Laurant Ney / Ney & Partners – Brussel
  • Laura Langridge / Knight Architects – High Wycombe GB
  • Richard Hornby / Arup – Londen
  • Edo Vonk / VSL – Bern, Singapore

Ook lanceren diverse overheden op de Bruggendag 2021 de Nationale Bruggenbank die onder beheer komt van de Nederlandse Bruggenstichting. Gelijktijdig presenteren zij de Handreiking Hergebruik Bruggen samengesteld op basis van kennis en ervaringen van deskundigen. De Nationale Bruggenbank en de Handleiding Hergebruik Bruggen zijn vanaf 11 maart 2021 voor iedereen in de sector toegankelijk.

Meld je nu aan

Programma

13.30 uur
Inloop, opstarten van de sessie: briefing door Pepijn Nicolas van YouFacilitate
13.40 uur
Lancering Platform Bruggen. Host: Fred Westenberg, voorzitter Bruggenstichting. De lancering van het Platform Bruggen zal plaatsvinden met medewerking van de voorzitter van de Bouwagenda, de heer Bernard Wientjes.
14.00 uur
Bruggen in internationaal perspectiefHost: Joris Smits / TU Delft – Ney & Partners NL
15.45
Lancering ‘Nationale Bruggenbank’ en ‘Handreiking Hergebruik Bruggen’. Host: Barbara van Offenbeek-Kuipers / RWS
16.15
Afsluiting Bruggendag 2021: YouFacilitate organiseert een digitale ‘borrel’ om onderling na te praten over deze dag
16.45 uur
Einde van de bijeenkomst