Online Waterdebat

Introductie

De Unie van Waterschappen en VEWIN organiseren samen het Online Waterdebat over de transitie van ons huidige watersysteem.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
9 februari 2021
Tijd
15.30 - 17.30 uur
Kosten
Geen

Over dit evenement

Extreme droogte en hoosbuien komen steeds meer voor. Het waterbeheer in Nederland loopt tegen de grenzen aan. Ook de beschikbaarheid en de kwaliteit van zoetwater komen steeds meer onder druk te staan. Er moet dus iets gebeuren.

Er zijn keuzes nodig bij de inrichting van ons land, zowel bovengronds als ondergronds. Water is hierin een sturende factor en een transitie van ons huidige watersysteem is onvermijdelijk. De waterschappen en drinkwaterbedrijven willen graag in gesprek over die transitie.

Programma

Na een korte inleiding vinden er 2 talkshows plaats onder leiding van Maarten Bouwhuis, onder meer bekend van BNR Nieuwsradio. De onderwerpen zijn:

  • Nationale watertransitie noodzakelijk voor een toekomstbestendig Nederland
  • Schoon water is geen luxe, maar noodzaak

Aan tafel zitten experts en vertegenwoordigers van de politiek. Maar er wordt zeker ook inbreng gevraagd van de deelnemers.

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar waterevent@vewin.nl. Vlak voor het debat krijgt u een e-mail met informatie om toegang te krijgen tot het Waterdebat.