Werksessie Route Circulair: op weg met circulariteit

Vol, meld je aan voor de wachtlijst
Aanmelden wachtlijst
;

Introductie

Op maandag 26 oktober trappen we de Week van de WOW-factor af met de werksessie 'Op weg met circulariteit' van Route Circulair. 

Welke eerste of tweede stappen zet je richting circulariteit?

Om de uitstoot van CO₂ terug te dringen, heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de ambitie neergelegd om met elkaar uiterlijk in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn én circulair te werken. Dit betekent 100% CO₂-reductie, hoogwaardig hergebruik van alle materialen en halvering van het gebruik van primaire grondstoffen. Een prachtige en tegelijk behoorlijke ambitie om met elkaar naartoe te werken. Maar hoe dan? Welke eerste, of tweede stappen zet je? Wie voelt zich verantwoordelijk binnen jouw organisatie voor die eerste stappen? Waar vind je de kennis, capaciteiten en draagvlak?

Deze sessie is vol. Je kunt je nog aanmelden voor de wachtlijst. Dit doe je rechtsboven deze pagina bij 'aanmelden'.

Praktische informatie

Locatie
N.n.t.b.
Evenementdatum
26 oktober 2020
Tijd
09.30 - 16.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Weg- en waterbeheerders (werkzaam bij de overheid) die de circulariteit opgave willen concretiseren
Contactpersoon
Romana Oosterbeek
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Over dit evenement

De werksessie

Op 26 oktober maken we circulaire kansen en ideeën concreet. Samen met 30 collega’s uit organisaties die ook dealen met GWW-vraagstukken, leer je over de basisprincipes van de circulaire economie. Je wordt je bewust van de kansen die circulariteit biedt en je concretiseert deze ter plekke om er direct (samen) mee aan de slag te kunnen. Ook dialoog tussen de deelnemende organisaties is een belangrijk onderdeel, zodat we voort kunnen bouwen op eerder geleerde lessen. De sessie wordt begeleid door verschillende ervaren gastsprekers in het werkveld en het team van Route Circulair. 

Wanneer mag je deze bijeenkomst niet missen?

  • Het biedt een prachtige opstap om met dit omvangrijke en actuele thema concreet aan de slag te gaan.
  • Je krijgt de kans om te leren van experts in dit vakgebied. Zij delen hun belangrijkste inzichten en lessen graag met gelijkgestemden.

Programma

Crash course - Wat is betekent circulariteit nu eigenlijk? Deze vraag vormt het startpunt van de sessie. Door in gesprek te gaan over het onderwerp en onze kennis en ervaring te delen, schetsen we gemeenschappelijk een beeld van circulariteit. Zo wordt o.a. circulair aanbesteden toegelicht en bespreken we wat circulariteit voor de interne organisatie betekent.

Inspiratie door gastsprekers - Nu iedereen een gemeenschappelijk beeld heeft van wat de circulariteit inhoudt, nodigen wij gastsprekers gespecialiseerd op het gebied van GWW uit. Zij zullen de deelnemende organisaties inspireren door kennis, ervaring en geleerde lessen te delen.

--- Lunch ---

Serious Game - Nu er een gemeenschappelijk beeld is van circulariteit en men geïnspireerd is om zelf aan de slag te gaan, gaan we de circulaire kansen voor GWW in kaart brengen. Aan de hand van een door Route Circulair ontwikkelde serious game gaan we competitief aan de slag met concrete vragen gericht op circulariteit binnen GWW.

Concretisering - Uit de serious game komen allerlei circulaire kansen en ideeën, nu is het zaak om met deze ideeën aan de slag te gaan. De beste ideeën worden geselecteerd en verder uitgewerkt in combinatie met een plan over hoe dit vervolgens geïmplementeerd kan worden. Zo gaat iedereen weg nieuwe kennis en een concreet stappenplan.

Week van de WOW-factor
Meeloopdagen
Week van de WOW-factor
Droogteschool Scheepvaart
Week van de WOW-factor
Webinar AI en Assetmanagement
Week van de WOW-factor
Online inspiratiesessie Werk vanuit je eigen (veer)kracht aan een toekomstbestendige infrastructuur
Week van de WOW-factor
Mobility meets Philosophy in de regio: Apeldoorn
V&R-opgave
Online Brugdialoog
Week van de WOW-factor
Young Professionals Kennisfestival 2020