Open college Smart mobility

Minder Hinder bij werkzaamheden
De Nieuwe N200 Admiraal de Ruijterweg Amsterdam. Fotograaf: Gerrit Serné

Hinder bij werkzaamheden minimaliseren met innovatieve maatregelen

Werkzaamheden op ons wegennet zijn onvermijdelijk. En daarmee ook de bijkomende hinder voor het verkeer. Hoe kunnen we deze hinder zoveel mogelijk minimaliseren? En welke innovatieve maatregelen zijn er voorhanden? Op vrijdag 17 januari geeft Jasper de Vries van XTNT hier een open college over.

Jasper de Vries is adviseur Smart Mobility en Minder Hinder bij XTNT en daarnaast ook onderdeel van de directie van het bedrijf. Hij werkt al zo’n tien jaar aan innovatieve maatregelen bij toonaangevende Minder Hinder projecten. Denk aan:

  • de wegverbreding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA), waarbij voor het eerst met marktpartijen werd samengewerkt in het kader van de reisinformatie.
  • de Renovatie Velsertunnel, waarbij een eigen innovatieve kaart met routes en reistijden is ontwikkeld.
  • De Nieuwe N200 met een eigen portal met onder andere een Google Maps actueel en live camerabeelden van de verkeerssituatie.

In het open college komen benaderingen, tools en innovaties aan de orde die bijdragen aan het verminderen van hinder. De tijdlijn van de afgelopen tien jaar staat centraal, waardoor je de (praktijk)ervaring eigenlijk direct kan toepassen in je werk.

Je mag dit open college niet missen als...

  • je geïnteresseerd bent in of zelf werkt aan Minder Hinder projecten in de stad, regionale verbinding óf op de snelweg
  • je de do’s en don’ts van het toepassen van Smart Mobility maatregelen wilt horen.

Over XTNT

In 25 jaar groeide XTNT van startup met een nieuwe kijk op verkeerskunde naar een gevestigde naam in de mobiliteitswereld. Ontdekken van mogelijkheden, in beweging zijn en mensen in beweging brengen is wat XTNT drijft. Meer over XTNT

Slimme en Groene mobiliteit

Het college vindt plaats in het kader van het opleidingsprogramma Slimme en Groene mobiliteit dat we samen met de provincie Overijssel organiseren. Werk je bij de overheid? Dan ben je van harte welkom om je hiervoor aan te melden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er op tijd bij.

Praktische informatie

Locatie
CROW in Utrecht, Jaarbeursplein 22
Evenementdatum
17 januari 2020
Tijd
13.00 - 16.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Wegbeheerders werkzaam bij de overheid

Sprekers

Jasper de Vries
Jasper de Vries
XTNT
Senior adviseur Smart Mobility